Bojović: Čitava interventna me tukla šakama i nogama

Modrice na lijevom oku i tijelu, te hematom na glavi su, kako tvrdi, Bojović epilog ničim izazvanog policijskog batinanja
304 pregleda 77 komentar(a)
pretučeni mladić, Foto: Screenshot YouTube
pretučeni mladić, Foto: Screenshot YouTube
Ažurirano: 17.05.2013. 18:15h

Radosav Bojović, dvadesetjednogodišnji Nikšićanin tvrdi da su ga u srijedu u centru Nikšića u kafiću (Grand), bez ikakvog razloga isprebijala četvorica policajaca u civilu nanijevši mu povrede po tijelu i glavi.

"Izbacili su me iz kombija i bili su me na parkingu njihovom tamo, u mraku, iza stanica, čitava interventa me tukla"

U nikšićkoj policiji tvrde suprotno i navode da ih je Bojović uporno provocirao mjesecima unazad te da je isto radio i te noći.

Modrice na lijevom oku i tijelu, te hematom na glavi su, kako tvrdi, Bojović epilog ničim izazvanog policijskog batinanja u kom se našao prije dvije noći u centru grada dok je sjedio na terasi kafića.

"Jovović Novica me pogledao i dobacio „kako si jak u p... materinu“. Ja sam se samo osmjehnuo i rekao jesam da bi on potom rekao viđećemo jesi li. Poslije toga sa njim dolaze još dvojica, Darko Mađarić i Milović Novica. Mađarić me hvata za lijevu ruku, a ovaj drugi za desnu i Jovović počinje da udara po tijelu nakon čega sam pao. To je trajalo 5, 6 minuta", priča Bojović.

U međuvremnu je stigla interventa jedinica policije i povezla ga u stanicu gdje je, tvrdi, dobio još batina.

"Izbacili su me iz kombija i bili su me na parkingu njihovom tamo, u mraku, iza stanica, čitava interventa me tukla, šakama i nogama", rekao je Bojović.

"Napao policajce"

U dopisu koji je televizija Vijesti dobila iz Uprave policije navodi se da je zapravo Bojović prvi vrijeđao policajce za vrijeme radnog vremena, te da je nakon toga, kada su mu policijski službenici pršli, udario nogom policajca Jovovića ispod koljena.

Nakon što je proveo dan u bolnici prikupljajući ljekarske nalaze, Bojović je slučaj prijavio nikšićkom sudu

Policjaci su potom pokušali da ga savladaju pri čemu je Bojović, kako se navodi u dopisu, Jovovića još jednom udario šakom u predjelu glave. Zbog toga je protiv njega podnešena krivična prijava za napad na policijskog službenika.

Bojović navodi da ranije nije imao sukoba ni sa jednim od policjaca ali ističe da je protekle godine iz njemu nepoznatog razloga bio na meti policije.

"Čitave godine me maltretiraju. Gdje god se pojavim pretresaju me", kaže Bojović.

Nakon što je proveo dan u bolnici prikupljajući ljekarske nalaze, Bojović je slučaj prijavio nikšićkom sudu i podnio krivičnu prijavu protiv četvorice policajaca.

Bonus video: