Pucnjava u Kanu: Ćorcima na oskarovca Kristofa Volca

"Bio sam u montažnom studiju kada je jedan čovek izvukao pištolj. Srećom po mene, to su bili ćorci. Zatim je povikao da ima granatu, ali ni to nije bilo tačno"
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2013. 12:53h

Jedan je čovjek uhapšen nakon što je na filmskom festivalu u Kanu pucao iz pištolje za vrijeme televizijskog prenosa, natjeravši glumce i članove žirija Kristofa Volca i Danijela Oteja da pobjegnu i sakriju se, javlja Rojters.

Volc, koji je osvojio Oskare za uloge u dva filma Kventina Tarentina, intervjuisan je sinoć uživo u francuskom programu sa kolegom Danijelom Otejom kada su ispaljena da hica. Na snimku se vidi da publika bježi u panici, dok telohranitelji izvode Volca i Oteju iz studija.

"Bio sam u montažnom studiju pored plaže kada je jedan čovek izvukao pištolj. Srećom po mene, to su bili ćorci. Zatim je povikao da ima granatu, ali to, ponovo srećom po mene, nije bilo tačno. Policija ga je uhvatila i oborila na zemlju. Ne znam ko je on, odakle je, ni koji je njegov problem”, kaže Volc. Pucnjava je drugi incident vezan za bezbjednost za samo tri dana Kanskog festivala. Naime, u četvrtak je stigla vijest da je neko ukrao Chopard nakit vrijedan 1,4 miliona dolara iz sobe hotela Suite Novotel koji je trebalo da nose glumice na “crvenom tepihu”. Međutim, iz Choparda su demantovali te informacije tvrdeći da je vrijednost nakita preuveličana, kao i da nije namijenjen glumicama.

Bonus video: