Duško objasnio šta je telefonom pričao sa bratom Darkom

"Razgovarali smo i u vezi registracije auta a pošto sam iz razgovora osjetio da je Darko nešto nervozan, pitao sam šta je razlog tome"kazao je Duško Šarić
93 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Beća Čoković
Duško Šarić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 13.03.2012. 08:56h

Naknadnim izjašnjavanjem Pljevljaka Duška M. Šarića (33) u vezi sa transkriptom razgovora koji su preslušavani na ranijem glavnom pretresu 20. jula prošle godine, pred specijalnim vijećem bjelopoljskog Višeg suda kojim predsjedava sudija Šefkija Đešević nastavljen je glavni pretres Šariću za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i produženog krivičnog djela pranja novca i njegovom sugradjaninu Jovici S. Lončaru (49) za pranje novca u produženom trajanju.

Na ranijem suđenju, Šarić je prilikom iznošenja odbrane rekao da se ne može izjasniti u vezi sa transkriptom razgovora,jer ih nije dobio na vrijeme.

Šarić se izjasnio u vezi sedam telefonskih razgovora od kojih je jedan vodio sa odbjeglim bratom Darkom i šest sa Goranom Sokovićem. Na 14 ranije preslušanih telefonskih komunikacija koje su vođene izmedju Darka Šarića i Sokovića, Dragana Tošića i Sokovića te Tošića i NN osobe, Duško Šarić se nije izjašnjavao navodeći da se to njega ne tiče niti mu je što poznato u vezi tih razgovora.

Darko Šarić

"Razgovor koji sam vodio 20. januara 2009. u 14.05 časova sa bratom Darkom bio je sasvim normalan. Sadržajno sam ga obavijestio da sam iz FK “Rudar“ u FK “Rad“ sa Banjice radi transfera odveo fudbalera Aleksa te da očekujem njegov angažman. Razgovarali smo i u vezi registracije auta a pošto sam iz razgovora osjetio da je Darko nešto nervozan, pitao sam šta je razlog tome. Odgovorio je da je „imao velike gubitke“ a nijesam znao o čemu se radi. Mislim da se radilo o nekim ratama kredita i da je tu imao velike gubitke a ticalo se broda koji je bio negdje u Južnoj Kopreji ili Kini", iznio je Šarić,dodajući da je sa Darkom razgovarao i o porodičnim pitanjima.

Spahović u ime advokatskog tima Šarića i advokat Vladimir Gajić u ime tima branilaca Lončara iskazali su spremnost „da u svakom trenutku iznesu završnu riječ“ koja je određena za 11. april

Potvrdio je da je u 17.39 časova ponovo razgovarao sa Sokovićem i da se sadržina odnosila na to da je Darko kupio jednog kera sa namjerom da ga pokloni djevojci ali je ispala greška u vezi uručenja i dat je drugoj osobi, što je Dušku bilo smiješno.

Šarić je iznio da je 19. januara 2009. godine u 20,55 časova komunicirao sa Sokovićem a tiče se činjenice da ga je on obavijestio da je za 25 minuta autom stigao od Beograda do Novog Sada.

"Govorio sam da ne treba tako da žuri već da sporije vozi. U razgovoru je Soković rekao,da kada je bio u Pljevljima prošao pored lokala“Grin“, a ne Rim kako je navedeno u transkriptu,te da je vidio sugrađanina Goga koji je nešto komentarisao...", kazao je Šarić u vezi transkripta razgovora koje je vodio.

Pošto je završen dokazni postupak, zamjenik specijalnog tužioca Milosav Veličković iznio je da nije spreman odnosno da je „nemoguće“ odmah dati završne riječi, objasnivši da se radi o obimnom predmetu i dokaznom materijalu. Takođe je iznio stav da davanju završnih riječi treba da prisustvuje i specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović, koja zbog ranije preuzetih obaveza nije mogla da prisustvuje jučerašnjem pretresu.

Spahović u ime advokatskog tima Šarića i advokat Vladimir Gajić u ime tima branilaca Lončara iskazali su spremnost „da u svakom trenutku iznesu završnu riječ“ koja je određena za 11. april.

Sud odbio da sasluša još svjedoka

Jedan od Šarićevih branilaca advokat Sead Spahović predložio je, da se u dopuni dokaznog postupka kao svjedok sasluša bivši golman FK “Partizan“ i suvlasnik u FK “Rad“ Ranko Stojić da bi potvrdio iskaz njegovog klijenta da je doveo na probu fudbalera Aleksa.

Predložio je da se od specijalnog tužilaštva ili suda u Beogradu pribavi transkript razgovora koji je Darko Šarić u trajanju od 491 sekunde vodio sa nepoznatom osobom 21. januara 2009. u 11.37 minuta.

On je ponovo predložio da tužilac od beogradskih kolega pribavi iskaz svjedoka saradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića u prosecu protiv Darka Šarića i njegove grupe jer nijednom riječju na beogradskom preresu nije pomenuto da je Duško Šarić povezan sa kokainom,koji mu ovdašnji tužilac stavlja na teret.

Sud je donio rješenje kojim je odbijen Spahovićev predlog dok je zamjenik specijalnog tužioca Milosav Veličković odustao od novih predloga za dopunu dokaznog postupka.

Bonus video: