Kavendiš opet “prešišao” sve

U pobjedničkoj grupi bilo je 87 vozača, među kojima je i vlasnik roze majice Vinćenco Nibali. Domaći adut je tako zadržao 41 sekundu prednosti nad Kadelom Evansom
0 komentar(a)
Mark Kavendiš, Foto: Beta/AP
Mark Kavendiš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.05.2013. 16:53h

Dan nakon 100. pobjede u karijeri, Mark Kavendiš je upisao i 101. trijumf, a četvrti na 96. trci “Điro d'Italija”- u finišu najduže etape, sjajni Britanac je “prešišao” Italijana Đakoma Nicola i Slovenca Luku Mežgeca, koji je i u četvrtak bio treći.

Nakon više od šest sati vožnje od Buseta do Keraska, duge 254 kilometra, Kavendiš je u završnici na sebi svojstven način pretekao sedam vozača i slavio u vremenu 6:09,55.

“Tako sam umoran. Ne znam kako ću se oporaviti od ovih napora pred planinske etape. Morao sam da sprintam 350 metara nakon ovako teškog dana. Pao sam na koljena. Nisam htio da napadam pobjedu u ovoj etapi, ali su momci uradili sve da to ostvarim”, rekao je iscrpljeni as Omega-Farma Kvikstepa.

U pobjedničkoj grupi bilo je 87 vozača, među kojima je i vlasnik roze majice Vinćenco Nibali. Domaći adut je tako zadržao 41 sekundu prednosti nad Kadelom Evansom, a Rigoberto Uran kasni dva minuta i četiri sekunde.

Uranov klupski kolega iz Skaja i prvi favorit prije trke, Bradli Vigins, odlučio je da se povuče sa trke “Oko Italije”, zbog virusne infekcije pluća.

Vozače u subotu očekuje pakao - na 168 kilometara od Ćerverea do Bardonekje prvo je na redu veoma dug uspon druge kategorije, a na posljednjih 8.600 metara preći će se razlika u nadmorskoj visini od čak 627 metara do vrha planine Jaferau. Nije potrebno ni pominjati da je to uspon prve kategorije...

Bonus video: