Tri takmičara jedan trijumf

Za razliku od ženske konkurencije, naša muška reprezentacija je doživjela fijasko, pošto je završila na posljednjem 24. mjestu, bez osvojenog boda...
0 komentar(a)
Martinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Martinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.03.2012. 18:58h

Trijumfom Rusije u konkurenciji muškaraca, kako u slobodnom tako i grčko-rimskom stilu, te odbrani titule Ukrajine u ženskom rvanju, okončano je Evropsko prvenstvo u olimpijskim disciplinama u rvanju, koje je održano u Beogradu.

Zahvaljujući pobjedi Mirjane Martinović u kategoriiji do 59 kilograma nad Estonkom Johanom Kikas, te eliminaciijom od aktuelne svjetske i evropske prvakinje Hane Vasiljenko, što je odvelo u repasaž gdje je poražena od osvajačice bronzane medalje, Azerbejdžanke Sone Ahmadli, Crna Gora se sa četiri boda plasirala na 20. mjestu u konkurenciji 32 države.

Za razliku od ženske konkurencije, naša muška reprezentacija je doživjela fijasko, pošto je završila na posljednjem 24. mjestu, bez osvojenog boda.

Istina, bez bodova je završilo još 11 zemalja, ali je Crna Gora smještena na posljednjem mjestu tabele u grčko-trimskom stilu, dok u rvanju slobodnim stilom nije imala predstavnika.

Za tako loš plasman “zaslužni” su porazi kapitena Vladimira Radosavljevića, koji je u superteškoj kategoriji u prvoj borbi eliminisan od Francuza Janika Scjepanijaka, koji je zaustavljen već u narednom krugu.

U prvoj borbi, šesnaestini finala kategorije do 84 kilograma zaustavljen je i Nikola Knežević, pošto je bolji bio Ahmet Jildirim iz Turske.

Ni Jildirim nije napravio rezultat da Kneževića pogura u repasaž.

Radosavljević, koji je osvajač istorijske, prve medalje za Crnu Goru na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine, kada je bio bronzani, osvetila se odluka da ne skida kilažu i nastupi u najjačoj kategoriji, iako je prvobitnom prijavom trebalo da se bori u kategoriji do 96 kilograma.

Bonus video: