Podgorica: Policija spriječila dvije teške krađe

Najavljeno podnošenje krivičnih prijava protiv I.D. (20) i N.B. (17) i F.V. (18) iz Podgorice
0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.05.2013. 11:30h

Podgorička policija spriječila je dvije teške krađe i najavila podnošenje krivičnih prijava protiv I.D. (20) i N.B. (17) i F.V. (18) iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije jutros oko 2.50 časova, u ulici Kralja Nikole sa dvorišne strane jedne stambene zgrade, zatečeni su I.D. i N.B. u pokušaju teške krađe na štetu S.M. iz Podgorice, u čijem su vozilu "volkswagen", zatečeni od strane policije, dok su vršili premetačinu u unutrašnjosti vozila.

"Prilikom kontrole policijski službenici su kod I.D. pronašli ključeve od drugog vozila iste marke koje su sumnja se I.D. i N.B. koristili prilikom pokušaja teške krađe za koju se sumnjiče", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija prikupila obavještenja na okolnosti događaja od I.D. i N.B. koji je saslušan u prisustvu zakonskog zastupnika (roditelja).

Policija je od ponoći do 5 sati u sklopu akcije "Kladionica", koja ima za cilj sprječavanje vršenja krivičnih djela protiv imovine na štetu pravnih lica među kojima su i sportske kladionice, spriječili F.V. u teškoj krađi na štetu kladionice "Lutrije Crne Gore" u ulici Serdara Jola Piletića.

"F.V. se, primjetivši policijske službenike, dao u bjekstvo, ali je ubrzo sustignut od strane policijskih službenika i tom prilikom je odbacio šrafciger koji je, kako se sumnja, koristio prilikom pokušaja izvršenja pomenutog krivičnog djela. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Od F.V. su u prostorijama PJ Podgorica prikupljena obavještenja na okolnosti događaja.

Bonus video: