Incident u Budvi: Sasuo kišu metaka pa aktivirao bombu

Zamjenik višeg državnog tužioca Veljko Rutović, saopštio je "Vijestima" da je nakon saslušanja odredio pritvor Brkoviću i Goranu Sloviniću
2254 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2013. 07:16h

Pravo je čudo kako su Budvanin Goran Slovinić (44) i njegova tri prijatelja preživjeli kišu metaka, a zatim i eksploziju bombe, koju je, nakon rafala, prema njima bacio Podgoričanin Andrej Brković (33).

Još se utvrđuje kako je ranjen Brković, koji je primio metak u nogu.

Prema informacijama iz policije, Slovinić je u svom restoranu “San Marino” sa prijateljima - proslavljenim bokserom Nikolom Sjekloćom, vlasnikom diskoteke “Club 54” Mladenom Kažanegrom i dugogodišnjim drugom Goranom Labovićem, gledao fudbalsku utakmicu, kada je preksinoć oko 22.30 časova upao Brković.

Sukob je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, nastao zbog neraščišćenih novčanih računa

Svi u restoranu su, prema njihovim izjavama, polijegali, a Brković je izletio napolje.

Nakon izlaska, Brković je iz džepa izvadio ručnu bombu, skinuo osigurač i bacio je prema restoranu.

Kako je "Vijestima" rečeno, bomba je pala na tendu restorana i tu eksplodirala, čime je izbjegnuta veća tragedija.

Podgoričanin bacio bombu na budvanski lokal>>>

Sukob je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, nastao zbog neraščišćenih novčanih računa.

Brković, inače od ranije poznat policiji, primio je metak u natkoljenicu i pobjegao šetalištem u pravcu pošte, gdje je ubrzo i uhvaćen.

Inspektori istražuju kako je ranjen Brković, jer su Slovinić i njegovi prijatelji u policiji tvrdili da nije bilo uzvratne vatre. Poslije hapšenja, vozilom Hitne pomoći, ranjeni Brković ekspresno je transportovan u kotorsku Opštu bolnicu.

Njegove povrede su lakše, i juče je pušten iz bolnice.

Za vrijeme vatrenog obračuna, nakon kojeg je uslijedila jaka detonacija, na gradskom šetalištu nastao je pravi haos. Posjetioci susjednog Bajk kluba, gdje su završila tri metka, bukvalno su bježali pred kišom metaka i gelera.

Policija je do zore obavljala uviđaj, češljajući kompletan prostor oko restorana, koji se nalazi na svega stotinjak metara od Staroga grada.

Na informativni razgovor priveden je Slovinić, a izjave su dali i trojica njegovih prijatelja, kao i brojni očevici događaja.

Pritvor Brkoviću i Sloviniću

Zamjenik višeg državnog tužioca Veljko Rutović, saopštio je "Vijestima" da je nakon saslušanja odredio pritvor Brkoviću i Goranu Sloviniću.

"Još smo u fazi izviđaja, traju saslušanja, moram uzeti još neke izjave i danas ne mogu dati više informacija o tome”, kazao je Rutović.

“Vijesti” su ispred tužilaštva zatekli Gorana Labovića i Vedrana Slovinića, Goranovog brata.

Eksplozija pored vrtića

Eksplozija u strogom centru uznemirila je bukvalno cijeli grad, imajući u vidu da je bomba bačena na lokal čija se terasa naslanja na zgradu i dvorište glavnog gradskog vrtića.

Djeca iz tog vrtića juče nijesu, kao što to obično rade, izlazila u šetnju, niti su se igrala u dvorištu.

Policijska traka bila je okačena na ulaz u vrtić sa strane šetališta, kojim je juče, u jutarnjim satima, bio zabranjen prolaz.

Rađenović: Budva je bezbjedan grad

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović kazao je da je razočaran što je ta negativna slika iz te opštine "obišla" kompletan region.

On je, međutim, kazao da je Budva i dalje sigurna turistička destinacija. Pozvao je nadležne da što hitnije ispitaju slučaj.

"Veoma je negativno to što su svi mediji u regionu toj vijesti posvetili veliku pažnju. To nosi opasnost da devastiraju imidž Budve i Crne Gore. Međutim, najvažnije je da nije bilo tragičnih posljedica. Vjerujem da državne institucije imaju kapacitet, ne samo da ovaj slučaj dovedu do kraja, već da se i energičnije posvete preventivnoj dozi djelovanja, kako bi se ponosili činjenicom da je Budva jedna od najsigurnijih turističkih destinacija", kazao je Rađenović.

Galerija

Bonus video: