Razbojnik iz Srbije ubio Ljubomira Jovanovića?

Crnogorska policija vjeruje da zna ko je ubica sportiste, slučajne žrtve pljačke
18 komentar(a)
Ljubomir Jovanović ubistvo, Foto: Vesko Belojević
Ljubomir Jovanović ubistvo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.05.2013. 06:49h

Crnogorska policija vjeruje da zna ko je prije skoro dvije godine usmrtio košarkaša Ljubomira Jovanovića (24), koji je slučajna žrtva oružane pljačke u kazinu “Lutrije Crne Gore” na Cetinju.

“Vijesti” saznaju da je tim za rasvjetljavanje neriješenih ubistava UP došao do podataka da je ubica - razbojnik iz okoline Beograda, koji u Srbiji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog jedne pljačke u toj zemlji.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da se mnogi operativni podaci poklapaju, ali da se za procesuiranje krivične prijave protiv srpskog državljanina čekaju i drugi materijalni dokazi, koji bi do kraja potvrdili da je taj mladić - ubica.

Crnogorskoj policiji u rješavanju tog zločina veliku pomoć dale su i kolege iz Srbije, koji su u Podgoricu poslali važne podatke o razbojničkoj grupi čiji je pripadnik i glavnoosumnjičeni muškarac.

Jovanović, koji je bio na pripremama košarkaške B selekcije, ušao je te noći u kazino kako bi se sklonio od jakog pljuska, a nešto kasnije je ni kriv ni dužan stradao.

Upravo jaka kiša, koja je te noći padala na Cetinju, pomogla je ubici da pobjegne iz grada i isto tako otežala policiji posao prilikom uzimanja materijalnih dokaza.

Fotorobot ubice

Na osnovu izjava svjedoka, ali i kamere koja je snimila zločin, policija je nakon nekoliko dana objavila i fotorobot ubice. Tada je fotografija sa kompjuterskim prikazom sumnjivog muškarca objavljena u medijima, a policija je saopštila da je ubica star oko 25 godina, svijetle kose i tena, srednje razvijenosti i da je visok oko 175 centimetara.

Osim dosta šturog opisa inspektori znaju i da je ubica te noći za vrijeme pljačke na rukama imao gumene kuhinjske rukavice kao i da je na glavi imao crnu fantomku.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: