Vigins se povukao sa Đira

Vigins je bio jedan od favorita za pobjedu na Điru, nakon što je prošle godine pobijedio u Francuskoj, a na Olimpijskim igrama u Londonu prošlog ljeta osvojio zlatnu medalju u trci na hronometar
0 komentar(a)
Bredli Vigins, Foto: Beta AP
Bredli Vigins, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.05.2013. 10:58h

Britanski biciklista Bredli Vigins povukao se danas iz takmičenja sa “Trke oko Italije” zbog bolesti.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, sedmostruki osvajač olimpijskih medalja ima problema sa prehladom i infekcijom pluća.

Vozač ekipe “Tim Skaj” želi da se oporavi na vrijeme, kako bi branio titulu na “Tur d'Fransu”, koji počinje 29. juna.

"Pratili smo njegovo stanje tokom noći i jutra i poslije dogovora se ljekarima odlučili smo da se povuče iz trke. Želio je da nastavi sa takmičenjem, ali nije mogao. Infekcija pluća se pogoršava, a naša glavna briga je oduvijek bila zdravlje naših vozača", rekao je direktor ekipe Tim Skaj Dejv Brejlsford.

"Bredli će se danas vratiti u Veliku Britaniju, gdje će biti podvrgnut tretmanima i nadamo se da će se što prije vratiti na stazu", dodao je on.

Vigins je bio jedan od favorita za pobjedu na Điru, nakon što je prošle godine pobijedio u Francuskoj, a na Olimpijskim igrama u Londonu prošlog ljeta osvojio zlatnu medalju u trci na hronometar.

Vigins trenutno zauzima 13. mjesto u ukupnom poretku sa tri minuta i 18 sekundi iza drugoplasiranog klupskog kolege Rigoberta Urana, odnosno pet minuta i 22 sekunde za vodećim Vinćencom Nibalijem.

Bonus video: