Fotograf razbjesnio stanare luksuzne zgrade u Njujorku

Arne Svenson slikao je na Menhetnu iz svog stana stanovnike luksuzne zgrade prekoputa kroz velike prozore
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2013. 19:48h

U Njujorku je otvorena neobična izložba fotografija stanara luksuznih stanova u svakodnevnim poslovima, ali su modeli nezadovoljni pošto nisu znali da su snimani, piše Njujork post (The New York Post).

Fotograf Arne Svenson slikao je na Menhetnu iz svog stana na drugom spratu stanovnike luksuzne zgrade prekoputa kroz velike prozore dok rade krajnje obične stvari poput čišćenja, drijemanja ili stavljanja djece u krevet.

Stanari zgrade, u kojoj neki stanovi vrijede i do šest miliona dolara, saznali su za izložbu i svoje veliko nezadovoljstvo objasnili time što je fotograf imao priliku da slika i djecu.

"Radi se o djeci. Ako on tamo satima čeka sa svojim fototaparatom, ko zna kakve snimke ima. Mogu da prepoznam predmete iz sobe moje ćerke", rekao je jedan od stanara.

Fotografija Arnea Svensona

Neki od stanara razmatraju da podnesu krivičnu tužbu, mada će im biti otežano to što se na fotografijama ne vide lica, navodi se u tekstu na sajtu Njujork posta.

Svenson, međutim, u propratnom tesktu na izložbi kaže da kod subjekata njegovih fotografija nema pitanja privatnosti.

"Oni nastupaju iza prozirnog platna na bini sopstvene kreacije s visoko podignutim zavjesama. Susjedi ne znaju da su fotografisani; pažljivo sam ih snimao iz sjenke mog doma", rekao je Svenson.

Fotografije, od kojih su neke dimenzije metar i po s metar prodaju se i za do 7.500 dolara.

Galerija

Bonus video: