Kavendiš izbrojao do 100. pobjede

"Ovo je divan način da stignete do 100. pobjede. Ponosan sam, hvala momcima iz tima, koji su bili nevjerovatni", rekao je vozač Omega-Farma Kvikstepa
0 komentar(a)
Mark Kavendiš, Foto: Beta/AP
Mark Kavendiš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.05.2013. 17:18h

Pet dana prije 28. rođendana, Mark Kavendiš je ušao u istoriju biciklizma, pošto je u 12. etapi trke „Điro d’Italija” stigao do 100. pobjede u karijeri!

Momak sa ostrva Man u Irskom moru je još jednom pokazao da je najbolji sprinter današnjice. Nije mu smetao ni jak pljusak, već je u finišu 134 kilometra duge etape od Longaronea do Treviza nadjačao Francuza Nasera Buhanija i Slovenca Luku Mežgeca za jubilarni trijumf.

"Ovo je divan način da stignete do 100. pobjede. Ponosan sam, hvala momcima iz tima, koji su bili nevjerovatni", rekao je vozač Omega-Farma Kvikstepa.

Za razliku od Kavendiša, drugi slavni Britanac je mogao samo da tuguje. Prvi favorit i osvajač „Tur de Fransa” Bradli Vigins je kasnio čak tri minuta i 37 sekundi, zbog čega je pao na 13. mjesto u generalnom poretku. Vlasnik roze majice Vinćenco Nibali ima čak pet minuta i 22 sekunde prednosti nad njim, a prijeti mu samo Kadel Evans, koji kasni 41 sekundu.

Danas se vozi najduža etapa 96. trke „Oko Italije” - 254 kilometra od Buseta do Keraska.

Bonus video: