Predstave Crnogorskog narodnog pozorišta u Mostaru i Vraci

Predstava “Egzistencija” Edvarda Bonda, u režiji Radmile Vojvodić biće igrana 18. na XXIV Međunarodnom festivalu malih teatarskih formi
0 komentar(a)
Egzistencija, Momčilo Otašević, Radmila Vojvodić, Foto: Cnp.me
Egzistencija, Momčilo Otašević, Radmila Vojvodić, Foto: Cnp.me
Ažurirano: 16.05.2013. 18:25h

Crnogorsko narodno pozorište učestvovaće sa predstavama “Egzistencija” i “Prosidba i medvjed u jednom činu” na festivalima u Mostaru i Vraci (Bugarska).

Predstava “Prosidba i medvjed u jednom činu” A.P. Čehova, u režiji Danijele Radovanović učestvovaće na XI Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”. Predstava će biti izvedena 17. maja na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru.

U predstavi igraju: Dragica Tomas, Dejan Ivanić, Nada Vukčević, Gorana Marković, Dušan Kovačević i Stevan Radusinović. U okviru “Mostarske liske”, pod sloganom “Do posljedneg…smijeha” biće izvedeno sedam predstava teatara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Rusije.

Pored Crnogorskog narodnog pozorišta, na festivalu koji će trajati do 22. maja, predstaviće se i teatri iz Slovenije, Rumunije, Makedonije, Albanije

Predstava “Egzistencija” Edvarda Bonda, u režiji Radmile Vojvodić biće igrana 18. na XXIV Međunarodnom festivalu malih teatarskih formi (NETA program), u Vraci, (Bugarska).

U predstavi koja je nastala u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Međunarodnog festivala Kotor art, igraju Momčilo Otašević i Aleksandar Radulović.

U obrazloženju selektora Festivala Blagoja Stefanovskog, navodi se da ovogodišnje selektovane predstave imaju za cilj da prikažu nove pozorišne etstetike, ali i specifičnu glumačku energiju koja je usmerena na istraživanje novog i drugačijeg, na eksperimentisanje sa formama i scenskim izražajnim sredstvima.

“Predstave koje u središte svog interesovanja postavljaju humanost i ljudskost koja će nas promijeniti, i gledaoci koji će, makar dok traje pozorišna magija, zajedno sa umjetnicima učestvovati u tom činu preobražaja, obilježiće ovogodišnji festival”, navodi se u obrazloženju selektora.

Pored Crnogorskog narodnog pozorišta, na festivalu koji će trajati do 22. maja, predstaviće se i teatri iz Slovenije, Rumunije, Makedonije, Albanije, Litvanije, Bugarske i Srbije.

Bonus video: