Kljajević i dalje u bjekstvu, Marković nije ni znao da je pucano na njega

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Kljajević je došao do Markovićeve radionice i zapalio njegov automobil
148 pregleda 7 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.05.2013. 09:56h

Policija još nije pronašla Pljevljaka Vladana Kljajevića (33), osumnjičenog da je prije dva dana pucao prema komšiji Radivoju Markoviću. Inspektori tragaju za njim od preksinoć, kada je iz pištolja pucao u pravcu komšije, dok je ovaj radio u radionici u selu Đurđevića Tara.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Kljajević je došao do Markovićeve radionice i zapalio njegov automobil. Zatim se navodno popeo na obližnju među i pucao dok je ovaj bio za stolarskom mašinom u radionici. Metak je promašio Markovića i završio u krovu omanje pomoćne zgrade. Uprkos tome, Kljajević je pobjegao, pozvao policiju i prijavio da ga je ubio.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Marković je juče pred zamjenikom osnovnog državnog tužioca Veljkom Đurović rekao da nije ni čuo pucanj, jer je u radionici radio za stolarskom mašinom.

On je policiji ispričao da sa komšijom nije imao nikakvu svađu, kako se nakon pucnjave smatralo i da ne zna povod za pucnjavu i paljenje njegovog automobila. Isti izvor tvrdi da je Marković ispričao da nije znao ni da mu je zapaljeno auto, već da je pomislio da se vozilo zapalilo od upaljača, koji je ostao unutra.

Kljajević, koji od utorka veče bježi pred policijom, u selu Đurđevića Tara važi za dobrog i poštenog momka. Sagovornik “Vijesti” iz policije rekao je sinoć da je Đurović, nakon uviđaja, Kljajeviću stavio na teret tri krivična djela - izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Bonus video: