Podgoričanin bacio bombu na budvanski lokal

U kotorskoj bolnici rečeno je da je Brković primljen sa prostrijelnom ranom natkoljenice i da nije životno ugrožen
293 pregleda 132 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2013. 07:08h

Jaka detonacija odjeknula je sinoć oko 22.30 časova u centru Budve, kada je Podgoričanin Andrija Brković (33) bacio bombu na lokal San Marino, na glavnom gradskom šetalištu.

On se, prema informacijama “Vijesti” iz policije, prethodno posvađao sa Goranom Slovinićem (34), jednim od vlasnika tog kafića.

Brković je sinoć hitno prebačen u kotorsku bolnicu, jer je, kako je „Vijestima“ nezvanično rečeno, ranjen hicima iz pištolja.

I Slovnić je sinoć potražio pomoć u kotorskoj bolnici, ali se ne zna kako je povrijeđen.

Dežurni ljekar kotortske bolnice Miladin Liso, kazao je “Vijestima” sinoć da je Brković primljen sa prostrijelnom ranom lijeve natkoljenice i da nije životno ugrožen.

“Povrijeđeni je smešten na Odjeljenje hirurgije. Metak nije oštetio kosti, ni krvne sudove”, kazao je Liso.

Brkovića su u bolnici obezbjeđivali pripadnici policije.

On je inspektorima rekao da je prema njemu navodno ispaljeno nekoliko metaka, ne navodeći o kome se radi.

Prema riječima očevidaca, detonaciji je prethodila pucnjava iz lokala, nakon koje je Brković izašao na ulicu, izvadio iz džepa bombu, aktivirao je i bacio u lokal, prema društvu sa kojim se sukobio.

Brković je, prema istim podacima, prije incidenta sjedio u lokalu, ali policija još ispituje kako je došlo do oružanog obračuna, a potom i bacanja bombe.

Nezvanični izvori govore da su se on i Slovnić još juče ujutru sukobili i fizički obračunali.

Prema jednoj od verzija, Brković je bio u društvu sa Slovinićem i još nekoliko Budvana, ali tada navodno ništa nije nagovještavalo da će doći do incidenta.

U jednom trenutku, iz San Marina, kako je „Vijestima“ rečeno iz izvora bliskog istrazi, čuli su se pucnji.

Uslijedio je rafal, a dva metka pogodila su staklo obližnjeg Bajk kluba, u kome je u tada bilo više od 30-ak ljudi.

“Samo što su meci proletjeli oko nas, mušlarac u bijeloj jakni, koji se iznenda pojavio na ulici, izvadio je nešto iz džepa. Vidio sam da je bomba, izvadio je okidač i bacio je prema lokalu. Odmah potom zamakao je ulicom prema pošti“, ispričao je “Vijestima” jedan od očevidaca.

Još se nagađa koji su mogli biti motivi obračuna između Brkovića i Slovinića, a policija sumnja da je po srijedi nesporazum oko zakupa kupališta i lokala

Od siline detonacije, popucala su stakla na San Marinu, a oštećen je i džip parkiran ispred Bajk kluba.

Nastala je pometnja, policija je ubrzo stigla i blokirala uži centar grada.

Još se nagađa koji su mogli biti motivi obračuna između Brkovića i Slovinića, a policija sumnja da je po srijedi nesporazum oko zakupa kupališta i lokala u zoni morskog dobra.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno u budvanskoj policiji, sinoć kasno privedeno je više osoba na saslušanje, za koje se sumnja da su bili učesnici oružanog obračuna.

Galerija

Bonus video: