Opere u Cineplexxu: Sezonu otvara Travijata

U aprilu će biti prikazana „Norma“ u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i „Toska“ minhenskog Narodnog pozorišta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2012. 12:51h

Na repertoaru bioskopa „Cineplexx“ u šoping molu „Delta City“ naći će se tokom marta, aprila, maja, juna i jula šest visoko kvalitetnih snimaka poznatih operskih naslova, da bi od septembra krenuli prenosi uživo iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra.

Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva „Travijata“ u izvođenju ansambla milanske Skale, saopšteno je iz Cineplexx.

U aprilu će biti prikazana „Norma“ u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i „Toska“ minhenskog Narodnog pozorišta.

Opera „Ana Bolen“ izvedena u Bečkoj operi, biće na repertoaru u maju.

Grandiozna predstava „Aida“ sa preko 300 izvođača ansambla milanske Skale biće prikazana u junu.

Ova uvertira za predstojeću sezonu (2012/2013) uživo prenosa završava se u julu snimkom opere „Nabuko“, koja se samo jednom godišnje izvodi u antičkom pozorištu Taormina na Siciliji.

Glavne uloge u ovim operama pripadaju aktuelnim operskim divama Danijeli Desi, Angeli Georgiu i Ani Netrebko. Ovi fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija, pružiće posjetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj.

Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Više informacija može se naći na: www.cineplexx.me.

Bonus video: