Ćalović kažnjena sa 550 eura zbog poljupca i zagrljaja policajca

"Ovakvom presudom sutkinja jer pokazala da je najbolji funkcioner vlade, da nije stala u odranu pravde", kazala je Ćalović
155 pregleda 75 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.05.2013. 14:58h

Sutkinja za prekršaje Branka Radonjić, proglasila je krivom izvršnu direktoricu MANS-a Vanju Ćalović i kaznila je sa 550 eura, jer je na performansu u maju proše godine zagrlila i poljubila policajca.

Sutkinja je obrazložila da je Ćalović tim činom ometala u radu službeno lice, policajca Marka Stojanovića.

“Ovakvom presudom sutkinja je pokazala da je najbolji funkcioner Vlade, da nije stala u odranu pravde, zakona, pa i samih policajaca, nego je stala u odbranu onih koji su korumpirani i pokušavaju da izvrše pritisak na mene. Sigurno zbog ovih 550 eura, ni zbog 500 godina u zatvoru, ni zbog bilo koje prijetnje i pritiska režima ili kriminalaca koji su sa njima povezani, neću prestati da radim svoj posao", kazala je Ćalović, nakon izricanja presude.

Dodala je da će se sa advokatom Veselinom Radulovićem, žaliti na presudu, čak i ako drugostepeno vijeće bude donijelo sličnu presudu.

“Mislim da više nikome neće pasti na pamet da poljubi policajce”, rekla je Ćalović.

Najavila je da će ta nevladina organizacija žaliti i Sudu za ljudska prava u Strazburu, ukoliko i drugostepena presuda bude osuđujuća.

Ćalović je u februaru kažnjena sa 600 eura u istom sudu, zato što je u julu prošle godine, na performansu povodom odlučivanja o ocjeni ustavnosti Zakona "euro po euro", na Ustavni sud zalijepila natpis - "Ustavni sud Prve familije".

Ćalović zagrljajem i poljupcem onesposobila policajca >>>

Bonus video: