Ko je skinuo jaknu Bulajiću?

Prema navodima optužnice, Bulajić je u tivatskom kafiću “Duga”, u januaru 2008. iz pištolja ubio Srđana Kasalicu i Petra Drakulovića, a ranio Milovana Bjelanovića
697 pregleda 2 komentar(a)
Dalibor Bulajić, Foto: Savo Prelević
Dalibor Bulajić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2013. 16:23h

Borivoje Borović, advokat Dalibora Bulajića optuženog za dvostruko ubistvo u Tivtu, tražio je da se uradi vještačenje jakne optuženog, kako bi se utvrdilo ko mu je skinuo u noći tragedije.

Vijeće sutkinje Valentine Pavličić odbilo je taj predlog odbrane.

Prema navodima optužnice, Bulajić je u tivatskom kafiću “Duga”, u januaru 2008. iz pištolja ubio Srđana Kasalicu i Petra Drakulovića, a ranio Milovana Bjelanovića.

"Predlažem da se izvrši DNK vještačenje Bulajićeve jakne koja mu je skinuta u kafe-baru , kako bi se utvrdilo ko mu je skinuo jaknu", kazao je Borović.

Pavličić je obrazložila da je nesporno da je te večeri u lokalu došlo do guranja i da sud nema dilemu da je neko dodirivao Bulajića i njegovu jaknu.

Nalaz DNK-a vještačenja, prema njenim riječima, neće uticati na nalaz komisije ljekara vještaka o uračunljivosti Bulajića.

Bulajić je na početku trećeg suđenja u podgoričkom Višem sudu, kazao da se nije pitao sa sobom u trenutku kada je pucao.

“Nakon što sam ušao u lokal, Bjelanović mi je bez ikakvog razloga navukao crnu jaknu preko glave, a poslije me je nekoliko njih udaralo. Bez razloga me i on udarao. Sve se izdešavalo za tri sekunde. Kako bi krzno moglo da se skine sa jakne, ako nisam udaran. Nema nigdje moje jakne u dokumentaciji sa uviđaja”, kazao je Bulajić.

Bulajić je dva puta osuđivan na 40 godina zatvora i oba puta je Apelacioni sud ukidao presude.

Svjedok, policajac Ivan M. Rakočević, kazao je da je vidio da su Darko Perović i Milovan Bjelanović razmjenjivali udarce.

“Ne znam ko je započeo tuču i ko je bio inicijator, samo sam vidio da se Perović i Bjelanović udaraju. Na sredini lokala, pored Bulajića, bilo je još oko sedam do deset momaka. Nisam mogao da razlučim ko je koga udarao. Nisam vidio ko je pucao”, kazao je svjedok.

Nikšićanin Darko S. Perović, optužen je za nasilničko ponašanje, jer je sa Bulajićem, ispred “Duge”, nogama udarao teško ranjenog Drakulovića.

Suđenje se nastavlja 10. juna.

Bonus video: