UOČI FESTIVALA

Stiven Spilberg: Piraterija ostaje problem

"Uvijek je lako doći noću u kabinu za projekcije, kada je bioskop zatvoren, i napraviti ilegalnu kopiju i prodati je u inostranstvu", rekao je Spilberg
0 komentar(a)
Stiven Spilberg, Foto: Rojters
Stiven Spilberg, Foto: Rojters
Ažurirano: 15.05.2013. 10:48h

Američki reditelj i producent Stiven Spilberg izjavio je da piraterija ostaje problem, iako tehnologija pomaže u rješavanju tog pitanja.

Ovogodišnji 66. Kanski festival biće otvoren filmskom adaptacijom romana F. Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi"

"Taj problem postoji dugo u istoriji filma... Uvijek je lako doći noću u kabinu za projekcije, kada je bioskop zatvoren, i napraviti ilegalnu kopiju i prodati je u inostranstvu", rekao je za radio Evropa 1 Spilberg, predsjednik žirija na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu koji poccinje 15. maja.

On smatra da bi nove tehnologije mogle da pomognu u rješavanju problema piraterije. Sada "nalazimo načine da uđemo u trag kako se neki film ilegalno našao na tržištu... U SAD se potraga nastavlja, ali piraterija ostaje problem", zaključio je Spilberg.

Ovogodišnji 66. Kanski festival biće otvoren filmskom adaptacijom romana F. Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi" Australijanca Baza Lurmana sa Leonardom DiKaprijem u glavnoj ulozi.

Preporučujemo za Vas