prava njega

Savjeti vrhunskih majstora: Šest trikova za ljepotu

Pročitali ste ih sigurno mnoštvo, ali ovo su zaista odlični trikovi, sakupljeni od vrhunskih majstora za ljepotu, njegu i šminku.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2013. 13:15h

Četkice za šminku

1. Četkice za šminku mogu potrajati duže ukoliko ih redovno perete sa malo šampona (ili blagog deterdženta za sudove) i malo mlake vode. Sušite ih položene na papirne maramice, jer ukoliko ih ispravite voda bi mogla da se slije u drvene drške i one na taj način propadaju brzo.

Piling za tijelo

2. Nema potrebe da kupujete pilinge za tijelo. Možete ih jednostavno napraviti kod kuće i obično su efikasniji, a svakako jeftiniji. Jedan od najjednostavnijih i najpoznatiji je da pomiješate maslinovo ulje i šećer (ili morsku so) u razmjeri 1:2 i smjesi dodate par kapi esencijalnog ulja. Lagano je umasirajte na tijelo, ruke i noge pred tuširanje i onda se okupajte mlakom vodom.

Njega usana

3. Prije nego što nanesete karmin, razmislite da li su vaše usne njegovane. Ni u ovom slučaju vam ne treba poseban piling ili kremica za usne. Izmiješajte jednake djelove smeđeg šećera, maslinovog ulja i ekstrakta vanile, smjesu nježno utrljajte na usne i obrišite vlažnom maramicom, tek tada je vrijeme za nanošenje ruža.

Puder

4. Kada dođe ljeto i vaš puder vam se čini previše svijetao, ne treba odmah da kupujete novi, tamniji. Dodajte samo malo bronzera u vaš svijetli puder i tu smjesu nanosite dok ne dođe vrijeme da kupite novi puder.

Hidratantna krema

5. Ne stavljajte ljeti nikada previše pudera. Izgledaćete kao rastopljena tortica. Najbolji savjet je da pred sam izlazak iz kuće naneste hidratantnu kremu i sasvim malo pudera (izbjegavajte onaj u kamenu, a birajte kreme u boji ili BB kreme).

Skidanje šminke

6. Za skidanje šminke jedan od najboljih prirodnih izbora je maslinovo ulje, posebno za šminku oko očiju. Samo ga nanesite na kuglicu vate i očistite lice. Pored toga što uklanja nečistoće, maslinovo ulje istovremeno hrani kožu.

Galerija

Preporučujemo za Vas