Rijetki kupuju knjige, biraju elektronska izdanja

Novina u odnosu na prethodne godine je i to što će se knjiga sa najboljim pričama moći preuzeti u elektronskoj formi i neće je štampati
64 pregleda 0 komentar(a)
Karver, Foto: Vijesti
Karver, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.03.2012. 16:40h

Sve veća popularnost interneta i elektronskih izdanja utiče na opadanje navike građana za kupovinom knjige, ocijenila je direktor podgoričke knjižare Karver, Branka Karadžić.

Prema njenim riječima, prodaja je opala u odnosu na prethodnu godinu.

“Prodaja je opala, ali ineteresovanje za knjigu nije.Cijena nije problem ali se mladi opredjeljuju za elektronska izdanja jer je to danas popularno i dostupno”, rekla je Karadžić.

Prema njenim riječima, prodaja je opala u odnosu na prethodnu godinu.

“Najčitanija djela kod nas su Venecija- Vladimira Pištala, Pad kamenog grada koju je napsiao Ismailo Kadareo i Otkup sirove kože Abdulaha Sidrana”, navela je Karadžić, dodajući da u poslednje vrijeme traženi i romani Maria Vargas Ljose i Frederik Begbedea.

Uskoro konkurs

Karadžić je najavila da će konkurs za ovogodišnju najbolju kratku priču Vranac trajati od 15. marta do 15. aprila, a nagrade predviđene za najbolje su manje nego prošle godine.

„Prva nagrada je iznosi hiljadu eura, druga 500 eura, a treća 300“, navela je ona.

Novina u odnosu na prethodne godine je i to što će se knjiga sa najboljim pričama moći preuzeti u elektronskoj formi i neće je štampati.

„Prva nagrada je iznosi hiljadu eura, druga 500 eura, a treća 300“, navela je ona.

“Promociju knjige Jazz u Srbiji 1927-1944, Mihaila Blama, u izdanju Stubova Kulture organizovaćemo 7. aprila u prostorijama knjižare, u saradnji sa Jazz Art organizacijom i Ambasadom Srbije”, navela je ona.

Poslije promocije, kako je kazala Karadžić, planiran je i koncert na kojem će, pored Mihaila Blama svirati crnogorski jazz muzičar Milorad Šule Jovović i pjevati Sanja Raičković.

Bonus video: