Zaplijenjeno 30 kg skanka, privedeni otac i sin

Sumnja se da su se V.P i N.P. duže vrijeme bavili nabavkom i stavljanjem u promet većih količina opojnih droga
353 pregleda 0 komentar(a)
zaplijenjena droga, droga, skank, Foto: Upravapolicije.com
zaplijenjena droga, droga, skank, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 10.03.2012. 16:16h

Grupa za borbu protiv droge i krijumčarenja u saradnji sa Višim državnim tužiocem prekinula je još jedan "lanac" krijumčarenja opojne droge marihuana, visoke THC vrijednosti takozvanog skanka.

Uhapšeni su Veselin Pančevski (44) i njegov sin Nikola Pančevski (19) iz Podgorice i zaplijenjeno 33 pakovanja opojne droge skank (ukupne težine oko 30 kilograma), jedno vozilo, više mobilnih telefona i predmeta koji su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela.

Veljko Rutović, zamjenik Višeg državnog tužioca, saslušao je danas osumnjičene i odredio im zadržavanje.

Večeras će dežurni istražni sudija Višeg suda u Podgorici, Miroslav Bašović odlučiti o predlogu za njihovo pretvaranje.

"23. februara 2012. u večernjim časovima na području gradske opštine Tuzi, lice koje je upravljalo putničkim motornim vozilo "audi", podgoričkih registarskih oznaka, nije se zaustavilo na znake koji su upućivali službenici granične policije u cilju kontrole ovog vozila. Preduzimajući opsežne mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i lica, službenici policije su 9. marta 2012. locirali vozilo i izvršili identifikaciju lica, kojom prilikom su slobode lišeni V.P. i N.P", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pretresom "audija" u naslonu zadnjeg sjedišta, u specijalnom bunkeru, pronađena su 33 pakovanja skanka.

Kako se navodi sumnja se da su se duže vrijeme bavili nabavkom i stavljanjem u promet većih količina skanka, kao i to da je pronađena količina narkotika bila namijenjena daljem krijumčarenju.

"Protiv ovih lica podnesena je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i privedeni su Višem državnom tužiocu u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: