Muški tim u borbama eliminisan u repesažu

U trećem kolu poražen je od karatista Bosne i Hercegovine 3:2, koji su im plasmanom u finale omogućili repesaž. U repesažu crnogorski tim poražen je od Portugala 3:1
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 16:43h

Muški tim u borbama karate reprezentacije Crne Gore nastup na Evropskom prvenstvu u Budimpešti završio je u repesažu.

Crnogorski karatisti u prva dva kola pobijedili su Hrvatsku 2:0 i Rumuniju 3:0.

U trećem kolu poražen je od karatista Bosne i Hercegovine 3:2, koji su im plasmanom u finale omogućili repesaž.

U repesažu crnogorski tim poražen je od Portugala 3:1.

Muški tim nastupio je u sastavu Ljubiša Mihailović, Filip Vujadinović, Stefan Karadžić, Vuk Šuković, Almir Cecunjanin, Danilo Lučić i Nemanja Brašanac.

Selektor Dragoljub Fatić kazao je da je zadovoljan prikazanim, navodeći da je muški tim uz malo sreće mogao do medalje.

"Zadovoljan sam prikazanim, mada žalim jer ova ekipa ima kvalitet za medalju. Najveći problem je bio u tome što su moji borci već sebe vidjeli u nedjeljnom meču za bronzu. Potcijenili smo odličnu ekipu i to nam se osvetilo. Poraženi smo sa 3:1, ali daleko od toga da sam nezadovoljan. Sedmo mjesto je uspjeh za ovako mladu ekipu, u kojoj samo Cecunjanin ima potrebno iskustvo. Budućnost je svakako pred nama, jer iz takmičenja u takmičenje seniori postižu sve bolje rezultate, a u mlađim uzrastima smo sami svjetski vrh", naglasio je Fatić.

Muški kata tim u sastavu Mirko Rudić, Ivan Simonović i Danilo Đurović eliminisan je na startu od Portugala, kao i ženski tim u borbama, u sastavu Marina Raković, Suzana Mirković, Jelena Maksimović i Tina Minić, koji je izgubio od od Mađarske 2:0.

Crnogorska karate reprezentacija imaće sjutra dvije prilike da se sa EP vrati sa medaljom. Almir Cecunjanin će u borbi za bronzu u teškoj kategoriji za rivala imati Njemca Džonatana Hornu, dok će Marina Raković braniti bronzu osvojenu prošle godine na Tenerifama u kategoriji do 68 kilograma.

Njena protivnica je Hrvatica Ivana Tubić. Medalja, a tek dvije, bio bi ogroman uspjeh na takmičenju na kojem je sa istim ciljem nastupilo 689 takmičara iz 45 zemalja.

U nedjelju, posljednjeg dana šampionata na programu su borbe za medalje u ekipnoj i timskoj konkurenciji...

Bonus video: