Podgorica: Uhapšen zbog sumnje da je ubio kćerku

Policija je odmah pošla na lice mjesta gdje je u spavaćoj sobi zatekla beživotno tijelo djevojčice sa vidnim povredama po glavi i tijelu
254 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 14:24h

Mirsad Adžović (39) uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju sedamnaestogodišnju kćerku A.A. u podgoričkom naselju Konik.

Kako javlja TV Vijesti, Adžović se jutros prije 8 sati javio policiji i ispričao da je ubio kćerku.

Policija je odmah pošla na lice mjesta gdje je u spavaćoj sobi zatekla beživotno tijelo djevojčice sa vidnim povredama po glavi i tijelu.

TV Vijesti se poziva na sagovornika iz policije koji je kazao da se sve dogodilo tokom noći kada je Adžović svoju kćerku drškom od lopate udarao po glavi i tijelu i tako je pretukao na smrt.

O ubistvu se oglasila i Uprava policije koja je potvrdila da je Adžović došao da prijavi da je počinio ubistvo.

"Pored kuće je zatečeno držalo od lopate sa tragovima koji upućuju na to da je ovaj predmet korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nije poznato da li će još neko biti obuhvaćen krivičnom prijavom zbog nepružanja pomoći stradaloj djevojčici.

Civilni sektor apeluje na institucije: Suočiti se sa narastajućim problemom nasilja u porodici

Više nevladinih organizacija osudilo je ubistvo maloljetne djevojke, koje se jutros dogodilo na Koniku, javlja agencija Mina.

Crnogorski komitet pravnika za zaštitu ljudskih prava, se pridružio apelu i otporu nasilja u porodici.

NVO Prima smatra da je jutrošnje ubistvo alarmantan znak da treba uložiti još veće napore, sa više nivoa, da nasilja bude manje

"Osuđujemo čin ubistava sedamnajestogodišnje djevoke i tražimo najoštriju reakciju društva preko nadležnih instucija", kaže se u saopštenju Komiteta.

NVO Prima, koja se bavi prevencijom nasilja među i nad mladima, smatra da je jutrošnje ubistvo alarmantan znak da treba uložiti još veće napore, sa više nivoa, da nasilja bude manje.

“Pridružujemo se apelu nevladine organizacije Centar za ženska prava i pozivamo na zajedničko ne - nasilju, nasilnicima, kao i nedovoljno revnosnom sprovođenju zakona koji tretiraju porodično nasilje”, kaže se u saopštenju.

Ženska RAE mreža Prva, Centar za romske inicijative i Centra za ženska prava najoštrije su osudile ubistvo djevojčice, navodeći da to predstavčlja najgrublji oblik kršenja osnovnih ljudskih i dječijih prava.

U saopštenju tih organizacija navodi se da su Romkinje i Egipćanke primorane da poštuju izuzetno stroge patrijarhalne norme unutar romske zajednice, u kojima postoji visok prag tolerancije prema nasilju nad ženama i porodičnom nasilju, što ugrožava njihove živote.

"Specifičan položaj Romkinja i Egipćanki nije prepoznat, kako od same romske i egipćanske zajednice, tako ni od same države", kaže se u saopštenju.

Oni su apelovali na odgovorne institucije, prije svega na Upravu policije, kao i na cjelokupnu javnost, prije svega romsku i egipćansku, da preduzmu sve mjere, da privremeno i adekvatno reaguju na nasilje, kako bi se spriječilo ponavjanje takvih zločina.

Apele i osudu nasilja podržale su i nevladine organizacijei Akcija za ljudska prava i Anima.

Galerija

Bonus video: