Bošković tvrdi da nije prijetio Šaranoviću

Odbrana tvrdi da je Šaranović u policiji zadržan duže od šest sati
92 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar R. Bošković, Foto: Savo Prelević
Aleksandar R. Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2018. 18:13h

Policajac Aleksandar R. Bošković tvrdi da nije prijetio Marku Šaranoviću da će mu podmetnuti dokaze kada budu naredni put pretresli njegovu kuću. To je naveo u ponovljenom postupku koji se vodi protiv Šaranovića, optuženog za ubistvo Dragana Bećirovića u Budvi.

“Moguće je da sam Šaranoviću rekao prilikom njegovog odvođenja iz prostorija policije u tužilaštvo da ne znam o čemu se radi, te da mi sve to nije jasno, ali da tužiteljka ima dovoljno dokaza protiv njega i cijeni dokaze. Bio sam decidan da sam samo ja obavio razgovor sa Šaranovićem, sačinio zapisnik i potpisao ga, tako da u tom dijelu nije tačna izjava kolege Velimira Furtule da je on obavio razgovor sa Šaranovićem, a da sam ja sastavio i potpisao zapisnik”, kazao je Bošković.

On je dodao da je kao policajac od Šaranovića u prostorijama CB Podgorice prikupio obavještenja u svojstvu građanina u vezi sa ubistvom.

“U toj prostiriji bilu su prisutni Šaranović, njegov branilac advokat Branko Anđelić i ja, i niko više. Uzimanje izjave je započeto u 15.40 časova, ali nije predugo trajalo. Ne duže od sat vremena. Ne znam kada je Šaranović došao u policiju. To se može utvrditi na osnovu video nadzora. Ne znam da li na prijavnici postoji djelovodnik u kojem se evidentira dolazak. Praksa je da se u zapisnik unesu podaci o vremenu početka i završetka uzimanja te izjave, ali se nekada ne unesu ti podaci zbog velikog obima posla”, kazao je svjedok.

Advokat Borivoje Borović smatra da je svjedok potvrdio da je tužilaštvo grubo povrijedilo Šaranovićeva prava, tako što su ga zadržali šest sati u sobi i nad njim sproveli mjere tajnog nadzora, a zatim su započeli radnju prikupljanja obavještenja od građana. Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Šaranović bio osuđen na 14 godina zatvora.

Bonus video: