Viktor Savić: Najteže su ljubavne scene

Popularni srpski glumac priča o svojim ulogama, čestim dolascima u Crnu Goru i zategnutom odnosu sa žutom štampom
300 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2013. 17:54h

Srpski glumac Viktor Savić zaigraće u trećoj sezoni serije “Budva na pjenu od mora”, ali ovo nije prvi put da staje pred kamere na Crnogorskom primorju, jer je u okviru serije i filma “Montevideo, Bog te video” takođe radio u Budvi.

Osim na velikom i malom platnu, aktivan je i u pozorištu, a o svom radu, prijateljstvu sa kolegama i zategnutom odnosu sa žutom štampom pričao je za “Vijesti”.

Prvi dio snimanja serije o glavnom primorskom gradu je završen, a kako Savić otkriva na set će se vratiti od 5. do 15. juna, kada će ponovo oživjeti lik političara Vasilija.

“Ne znam kako da otkrijem nešto o liku, ali i da prikrijem”, dvoumi se on, a zatim pojašnjava da je karakter koji tumači predsjednik partije “Jednaki u slobodi”.

“Igram sa Andrijom (Miloševićem). Mi smo glavni partneri i pregovaramo sa Rusima oko dolaska Hiltona u Budvu. Tu se dešava gomila stvari dok pokušavamo da završimo dozvole, ali slijede brojne komplikacije i muljačine”, prepričava Savić.

Na pitanje da li se privatno interesuje za politiku, kratko uz osmijeh odgovara: “Uopšte ne” i nastavlja sa pričom o seriji.

“Radim i sa Dejanom Lutkićem. On, Andrija i ja smo iz istog pozorišta 'Boško Buha' i veoma dobro se poznajemo. Odatle poznajem i Milana (Karadžić, reditelja serije Budva) i on mene, a i sa Mimom (Karadžić, producent i glumac u seriji) se družim. Mi smo svi prijatelji već dugi niz godina, od kako sam profesionalno ušao u ovaj posao”, kaže mladi glumac.

U seriji sarađuje i sa Mladenom Nelevićem, koji mu je bio kolega i u “Mješovitom braku”, ali glavni partner u seriji mu je Dubravka Mijatović, za koju ima samo lijepe riječi.

“Ona je, neću da kažem rijetko, ali fantastična glumica i partner i obožavam da radim sa njom. Imamo teške scene, ljubavne i onda smo jedno drugom olakšavali. I nju poznajem od ranije, pa je sve mnogo lakše, a ona je profesionalna, predana poslu i idejama”, pohvalio je koleginicu Savić.

Njega je za trenutak zamislilo pitanje da li je ljubavne scene lakše snimati sa koleginicama koje ne poznaje ili sa kojima se druži i van posla.

“Zavisi u kojem su odnosu ljudi. U principu su teške te scene, mnogo teže od onih u kojima se prikazuje kontra od ljubavi”, objasnio je on.

Mladi glumac se pohvalio da mu je boravak u Crnoj Gori ovoga puta prijao kao i odmor.

“Kada sam tu sedam ili deset dana, posvećen sam snimanju, a sve ostalo je odmor. Ne moram da trčim i jurcam, da radim predstave. Posvećen sam samo jednom projektu”, kaže Savić.

“Dolazim u Crnu Goru od kako sam imao tri mjeseca. Prvi put su me doveli roditelji, imali smo kuću dole do prije par godina, tako da dobro poznajem svaki pedalj Crne Gore. I brda i more...”, pohvalio se glumac.

On je dodao da ipak postoji grad koji do sada nije posjetio, a volio bi.

“U Nikšiću nisam bio. To mi Milan, Mima i Andrija obećavaju, da će me odvesti i provesti, pa bih to volio da vidim”, otkrio Savić, koji je tokom karijere tumačio likove raznih karakteristika.

U seriji i filmu “Montevideo...” tumači jednog od glavnih likova Milutina Ivkovića, koji je često zaštitnički nastrojen prema kolegama i voljenim osobama.

“Taj karakter nema nikakve veze sa mnom, ali donekle jesam takav jer brinem o ljudima do kojih mi je stalo, ali ni blizu kao što je on”, iskreno kaže Savić, koji je imao priliku i da glumi i negativca, skinhedsa Relju u filmu “Šišanje”.

Na pitanje da li je teže glumiti potpuno dobrog, ili krajnje lošeg lika, odgovara:

“Ne mislim da je Relja bio krajnje loš lik, mogu i da ga opravdam, ali to je druga tema. Glumiti i jedno i drugo je zanimljivo. Teže je odigrati dobrog heroja i viteza, nego lošeg, jer uglavnom glumci prave velike transformacije kada igraju takve likove”, pojasnio je on.

Zasad Viktor Savić nema omiljenu ulogu, jer se po njemu glumac istražuje u svakoj, ali izdvaja predstave “Bong, Boing” i “Svojta”.

Živim svoj život

Krajem protekle godine glumac Viktor Savić punio je stupce žute štampe, a pripisivalo mu se posjedovanje narkotika i svađa sa službenim licem.

“Ja nisam davao povoda u odnosu sa štampom, već svojim djelima u koja sam bio uvučen na ovaj ili onaj način. U svakom slučaju to su nebitne i nevažne stvari za ljude koji čitaju, pogotovo na stranama na kojima su bile te vijesti”, pojasnio je on.

Na pitanje kako se izboriti sa pritiskom medija, Savić odgovara: “Iskreno da kažem učio sam od najboljih i ljudi koji su imali problema i prevazišli ih tako da sam bio spreman na tu igru sa medijima ili protiv njih.

Distanciran sam, i dalje živim svoj život, moj problem je moj problem, sve ostalo me manje više uopšte ne dotiče. Mediji su puni prljavih trikova i priča se da je Hitler imao ove medije i dalje bi vladao”.

Galerija

Bonus video: