Hrvatska: Crnogorski državljanin uhapšen zbog sumnji da je učestvovao u krijumčarenju migranata?

"Prvo i drugo osumnjičeni priznaju da ih je angažovala žena imena "Milka" da za obećanu imovinsku korist od za sada utvrđenih 500 eura krenu u rizičan biznis"
268 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2018. 16:43h

Crnogorski državljanin, bosanski državljanin, dvije srpske državljanke i jedan Hrvat uhapšeni su zbog ilegalnog prebacivanja migranata u istarskim Žejinama, javlja novilist.hr.

Milisav Radošević (22) iz Podgorice zadržan je u istražnom zatvoru zajedno sa državljaninom BIH sa prebivalištem u Podgorici Obradom Vujovićem i dvije srpske državljanke Tamarom Perić (33) i Katarine Perić (27) iz Subotice. Hrtvatski državljanin Mario K. iz Zagreba je pušten da se brani sa slobode.

Zbog opasnosti od bijega i činjenice da je riječ o stranim državljanima sudija im je odredio istražni zatvor i izrekao jemstvo u visini 30 hiljada za prvo i drugo osumnjičenog, dok je ženama jemstvo upola manje, 15 hiljada kuna.

Njih pet se sumnjiči da su u petak zajedno isplanirali ukrcaj i prevoz ilegalnih migranata.

"Prvo i drugo osumnjičeni priznaju da ih je angažovala žena imena "Milka" da za obećanu imovinsku korist od za sada utvrđenih 500 eura krenu u rizičan biznis. Trećeosumnjičeni hrvatski državljanin priznao je da je da mu je čovjek imena Ahmed obećao 2.300 eura, a Subotičanke se nisu izjašnjavale o visini zarade, a poriču i da su znale o čemu je riječ", prenosi Novi list.

Prema pisanjima tog medija, Radošević upravljao je kombijem dok su se Vujović i Tamara Perić, zaduženi za dojavu o policijskim punktovima vozili u ličnom automobilu. Hrvat se nalazio u ličnom automobilu Mini Cooper sa Perić.

Kad ih je zaustavila policija, iz kombija je izašlo više osoba koje su odmakle u šumske predjele, a policija i dalje traga za njima.

Bonus video: