Joksimović skratio spisak, seniori sjutra kreću iz Bara

Na spisku je primač servisa Budvanske rivijere Božidar Ćuk, iako još uvijek bez crnogorskog pasoša (već neko vrijeme je u proceduri pitanje njegovog državljanstva)
0 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.05.2013. 18:20h

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore sjutra se okuplja u Baru (u hotelu “Sidro” u 13 časova, prvi trening u “Topolici” je od 18 časova), a selektor Ivan Joksimović (u radu će mu pomagati Predrag Ćorluka i Petar Karadžić) danas je skratio širi spisak na 14 igrača koji konkurišu za tim koji će od 24. do 26. maja u Skoplju igrati prvu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Poljskoj.

U odnosu na širi spisak, očekivano je, kao što su “Vijesti” i najavile, otpao povratnik u reprezentaciju Vojin Ćaćić, koji očeka inostrani angažman u maju, i biće na raspolaganju selektoru tek za Evropsku ligu u junu.

Nema ni trojice tehničara, Ivana Boškovića, zbog obaveza u odrađivanju pripravničkog staža u jednoj firmi, te mladih Rajka Strugara (nedavno je počeo da trenira nakonm pauze zbog bolesti) i Miloša Tatara (sa juniorima je na kvalifikacijama u Rusiji).

Sa šireg spiska su “otpali” srednji blokeri Blažo Milić (Budvanska rivijera) i Luka Babić (Budućnost), korektori Bojan Strugar (Budućnost) i Goran Bošković (bez kluba), te primači Andrej Bojić (Budućnost), Jovan Delić (Novi Sad) i Vladimir Bojić (Al Arabi, Katar).

Na spisku je primač servisa Budvanske rivijere Božidar Ćuk, iako još uvijek bez crnogorskog pasoša (već neko vrijeme je u proceduri pitanje njegovog državljanstva).

Nakon četiri godine u reprezentaciju se vraća tehničar Budvanske rivijere Marko Vujović, a zbog obaveza u katarskom El Džaišu neće biti primača Bojana Đukića. Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, ekipi će se priključiti i dva juniora po završetku kvalifikacija za SP u Anapi.

Reprezentacija će trenirati u Baru do odlaska za Bosnu i Hercegovinu, gdje će 17. maja (Odžak) i dan kasnije (Modriča) odigrati dvije prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom. Nakon toga se seniori sele na Kopaonik, gdje će trenirati do odlaska u Makedoniju.

Crna Gora će u prvoj rundi kvalifikacija igrati u grupi F sa Albanijom, Ukrajinom i Makedonijom. Pobjednik grupe ide direktno u 3. rundu kvalifikacija, koja je na programu od 2. do 4. januara iduće godine, a drugoplasirana u drugu rundu, koja se igra od 2. do 6. oktobra.

Spisak

Tehničari

Simo Dabović (Mas Niki, Grčka)

Marko Vujović (Budvanska rivijera)

Korektori

Miloš Ćulafić (Tjumenj, Rusija)

Aleksandar Minić (Partizan, Srbija)

Miloš Simović (Pafiakos, Kipar)

Srednji blokeri

Milan Marković (Budvanska rivijera)

Gojko Ćuk (Unirea Dej, Rumunija)

Luka Šuljagić (Budvanska rivijera)

Ivan Ječmenica (Budućnost)

Primači

Aleksandar Milivojević (Nica, Francuska)

Marko Bojić (Jaroslavl, Rusija)

Balša Radunović (Robur Anđelo Kosta, Italija)

Božidar Ćuk (Budvanska rivijera)

Libero

Ivan Rašović (Budvanska rivijera)

Bonus video: