Savić osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Cvetkova

Gajo Savić, koji je optužen da je pomagao bratu Nebojši u ubistvu oslobođen je optužbe jer nije bilo dokaza za navode optužnice
0 komentar(a)
Nebojša Savić, Foto: Vesko Belojević
Nebojša Savić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.05.2013. 08:02h

Nebojša Savić osuđen je u Višem sudu u Podgorici na 15 godina zatvora zbog ubistva Bugarina Rastislava Cvetkova, dok je za prodaju droge osuđen na devet mjeseci zatrvora, odlučilo je vijeće sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici.

Gajo Savić, koji je optužen da je pomagao bratu Nebojši u ubistvu oslobođen je optužbe jer nije bilo dokaza za navode optužnice.

Gajo Savić je ipak opsuđen na šest mjeseci zatvora zbog povrede leša.

Na taj način vijeće sudije Moštrokol nije prihvatilo pravnu kvalifikaciju optužnice da se radi o teškom ubistvu izvršeno na podmukao način.

Advokat Čedomir Dobrović, branilac Gaja Savića kazao je "Vijestima" da je pružio odbranu kao branilac po službenoj dužnosti, ali da ipak ne može osjećati zadovoljstvo u događaju u kojem je stradao mladi čovjek.

"Očekivao sam da će sud prihvatiti odbranu jer nije bilo dokaza da je počinio teško ubistvo", kazao je Dobrović.

Advokat Miodrag Bojanić izjavio je "Vijestima", da po stavu odbranu nije dokazano teško ubistvo na podmukao način.

"Ostala je još jedna dilema da li se ovdje radi o običnom ubistvu za koje je propisana kazna od 5 do 15 godina zatvora, ili kako odbrana smatra da se radi o ubistvu na mah, što je blaže krivično djelo", kazao je Bojanić "Vijestima".

Bonus video: