Konatar: Preko ANB-a mi nudili da plate

“Prije nekoliko godina, nakon što je Amar ranio svoju djevojku, sadašnju suprugu, njen otac me angažovao da je čuvam. Da mu nije mene, ne bi se ni oženio njome, jer se to desilo jednog dana kada sam bio odsutan iz grada”, kazao je Konatar
872 pregleda 0 komentar(a)
Amar KAdić, Foto: Jadranka Ćetković
Amar KAdić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.07.2018. 16:14h

Bjelopoljac Bojan Konatar tvrdi da mu je bombu ispred kuće u julu prošle godine bacio sugrađanin Amar Kadić (24).

On je to rekao juče u Osnovnom sudu, gdje se Kadiću sudi za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Konatar je objašnjavao da mu je Kadić bacio bombu, jer mu se više puta “zamjerio”.

“Prije nekoliko godina, nakon što je Amar ranio svoju djevojku, sadašnju suprugu, njen otac me angažovao da je čuvam. Da mu nije mene, ne bi se ni oženio njome, jer se to desilo jednog dana kada sam bio odsutan iz grada”, kazao je Konatar.

Dodao je da je Kadić ljut i zbog toga što je 2009. svjedočio u postupku protiv njegovog strica Etka Kadića.

Konatar je istakao da ga je poslije bombaškog napada, pozvao “prijatelj i kolega porodice Kadić” Miloš Popović, službenik ANB-a, i nudio da mu Kadići plate štetu, “da ne ide dalje, jer je bilo šta je bilo”.

Kadić je ranije kazao da je cijelu priču oko bombe izmislio Konatar, koji “radi kao špijun za Državnu bezbjednost, bavi se ucjenjivanjem raznih ljudi, kao i udatih žena koje nisu skroz moralne”.

Istakao je da nema nikakve veze sa podmetanjem bombe.

Sa Konatarem je bio u dobrim odnosima do 2016, kada su se sreli u kafiću u sklopu Pošte.

“Bojan je počeo da mi prebacuje da je moj stric Ibrica osuđen na godinu i po dana zatvora, brat od strica Kemal na dvije godine, a kako ću ja u postupku koji se vodi protiv mene biti osuđen na dvije godine i da to sve zna jer ima poznanstva”, kazao je Kadić.

Dodao je da mu je Bojan ispričao kako će “kazniti, opametiti i zapaliti automobil predsjedniku Višeg suda Tofilu Žujoviću”, za kojeg smatra da je kriv zbog neke presude.

Kadićev trag na osiguraču nađen je DNK vještačenjem Forenzičkog centra.

Tada je u registru o DNK vještačenju otkriveno da se njegov trag nalazio i na kašici bombe, koja je podmetnuta njegovim komšijama Mušovićima 2012. godine, za šta mu se sudi u odvojenom postupku.

Bonus video: