Policija tražila da zaboravi da je na njega vađen pištolj

“Govorili su mi - 'stvorićete djevojci problem', kao i da 'Radović može ostati bez posla, jer je službeno lice'”
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2013. 17:27h

Bjelopoljac Boris Radović potegao je juče pištolj na sugrađanina Borislava Juriševića, nakon kraće rasprave oko djevojke M. G., ali oružje nije upotrijebljeno.

Jurišević je slučaj prijavio policiji, ali su tamo, prema njegovim riječima, pokušali da ga odgovore od podnošenja prijave.

Incident se dogodio u centru Bijelog Polja, ispred zgrade Opštine, kada je Jurišević, kako je rekao, zaustavio Radovića da ga pita zašto navodno maltretira njegovu bivšu djevojku.

„Pošao sam sa drugom Čedom Damjanovićem na piće oko 11 i 30, u lokal “Hemingvej”, koji se nalazi u Ulici slobode. Poslije toga, dok smo išli glavnom ulicom, ispred zgrade Opštine, sreli smo Borisa Radovića i Prla Tomovića. Prišao sam Radoviću i upitao ga zašto mi prethodnu noć nije stao kada sam ga zaustavljao na Nikoljačkom mostu, dok je prolazio automobilom. Želio sam da ga pitam zašto uzmemirava moju bivšu djevojku i drugaricu M.G. putem telefona”, ispričao je Jurišević “Vijestima”.

Objasnio je da mu je Radović odgovorio kako je već tri mjeseca u emotivnoj vezi sa tom djevojkom i kazao mu da ga više ne uznemirava.

“Pitao me je - da nećeš možda i da me biješ, na šta sam odgovorio da hoću, ako bude trebalo. Tada je iz torbice, koju je nosio preko lijevog ramena, izvadio pištolj i tada se jasno začulo repetiranje. Ja sam mu rekao da slobodno puca, i u tom trenutku, između nas je stao njegov drug Prle Tomović, kao i moji drugovi Dado Vujičić i Buco Hot. Za sve to vrijeme, Radović je držao pištolj iznad torbice, okrenut prema zemlji. U jednom trenutku, on je vratio pištolj u torbicu. Bio sam iritiran tim činom i pokušao sam da odgurnem momke koji su nas razdvajali. Međutim, Radović ponovo stavlja desnu ruku u torbicu i ponovo repertira pištolj. Ubrzo zatim stigla je policija”, kazao je dvadesetsedmogodišnji Bjelopoljac.

On je istakao da je trenirao boks i da se jedva suzdržao da ne udari Radovića. Od toga je, tvrdi, odustao kako ovaj ne bi eventualno hicem nagrdio nekog od slučajnih prolaznika.

Jurišević je rekao da ga više od sukoba brine to što su ga u bjelopoljskoj policiji, tokom davanja izjava, policajci savjetovali i nagovarali da odustane od prijave.

“Govorili su mi - 'stvorićete djevojci problem', kao i da 'Radović može ostati bez posla, jer je službeno lice'”, prepričao je Jurišević.

Jedan očevidac kazao je da vidio Radovića kako vadi pištolji iz torbice

Jedan očevidac, koji nije želio da mu se ime pominje u novinama, a koji je sjedio u obližnjem lokalu, kazao je da vidio Radovića kako vadi pištolji iz torbice.

Jurišević je istakao da želi i da se jedino nada pravdi. On je najavio da će o kompletnom slučaju upoznati sve relevantne domaće i međunarodne institucije, ukoliko policija odbije da ga zaštiti od Radovića.

U bjelopoljskoj policiji sinoć nije bilo moguće dobiti komentar u vezi sa tim incidentom. Oni su novinara uputili na Upravu policije u Podgorici.

„Vijesti“ su komentar tražile i od druge strane, ali Radović nije htio da govori za novine.

Radović je službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju.

Galerija

Bonus video: