Đukanović će pamtiti Veliki petak: Ubiću te, klekni

“Dobro sam čuo škljocanje, čak je nekoliko puta stiskao obarač, ali ga pištolj nije slušao. Taj trenutak sam iskoristio da pobjegnem između zgrada”
174 pregleda 0 komentar(a)
Filip Babović, auto servis Centar, Foto: Boris Pejović
Filip Babović, auto servis Centar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2013. 07:33h

Vozač u Ministarstvu vanjskih poslova Dragan Đukanović (47) ovaj Veliki petak upamtiće do kraja života, jer kako tvrdi, samo božjom voljom ostao je živ nakon što je bizarnim povodom pijani nasilnik Filip Babović pokušao da ga ubije.

Đukanović se, kako saznaju “Vijesti”, vrlo emotivno u policiji prisjećao slika ispred vulkanizerske radnje, kada ga je u petak oko 10.30 časova Babović napao zbog toga što je ispred servisa parkirao službeni “pežo 407” (PG-CG-110).

Pijani mladić, poznat po nasilničkom ponašanju, odmah je reagovao kada je ugledao CG tablice na “pežou”, pa je pomislio da je vozač - policajac, koji za vrijeme praznika koristi službeni automobil.

Vozač glavnog pregovarača Crne Gore sa EU Aleksandra Pejovića ispričao je policiji da je pokušao da smiri situaciju, pa kada je vidio da je vrag odnio šalu u jednom trenutku sjeo u “pežo” i pokušao da ode sa parkinga. U tom trenutku, kako se prijestio Đukanović, vitlajući pištoljem prišao mu je Babović i prijeteći da će ga ubiti natjerao da izađe iz automobila.

Da li je Babović želio da ubije vozača ili ne, znaće se tokom postupka, a posebno će se vještačiti i Babovićev pištolj kako bi se utvrdilo da li je oružje “štekalo”

Đukanović je u policiji nekoliko puta ponovio da nije tačno da je klečao ispred Babovića, ali su neki radnici iz vulkanizerske radnje dali iskaze da je on morao da posluša Babovića.

Postoje čak tri verzije o tome šta se tada dogodilo - Đukanović je tvrdio da je Babović u jednom trenutku pucao u njega, te da je dobro čuo škljocanje pištolja, ali da se zrno zaglavilo u cijevi tako da je on izbjegao gotovo sigurnu smrt.

“Dobro sam čuo škljocanje, čak je nekoliko puta stiskao obarač, ali ga pištolj nije slušao. Taj trenutak sam iskoristio da pobjegnem između zgrada”, tvrdi Đukanović.

Da li je Babović želio da ubije vozača ili ne, znaće se tokom postupka, a posebno će se vještačiti i Babovićev pištolj kako bi se utvrdilo da li je oružje “štekalo”.

Babović se kaje zbog svega što je uradio, tvrdi da nije htio da ubije Đukanovića >>>

Kada je vozač pobjegao, Babović je zapalio automobil, a vatra je zahvatila gume zbog čega je došlo do velikog požara, koji je uništio gotovo sve u auto-servisu “Centar”.

Nakon toga Babović se vratio u kuću, dopunio municiju, a potom izašao na magistralu pucajući nasumice i prijeteći ljudima u saobraćaju. Tokom istrage utvrdilo se da je Babović ispalio 13 metaka.

Babović se pred tužiocem kajao zbog polusatnog terora, koji je priredio u centru grada, a svoje ponašanje pravdao je pijanstvom.

On je u petak ujutro pušten iz zatvora, gdje je proveo 40 dana zbog kafanske tuče.

Opširnije u štampanom izdanju od 6. maja

Bonus video: