Racković skratio spisak za kvalifikacije, bez Tanje Bokan i Ksenije Ivanović

Na spisku od 13 igračica nema, prije svega, dvije najbolje internacionalke, primačica servisa Tanje Bokan, nove igračice francuskog Kana i Ksenije Ivanović, članice njemačkog Visbadena
52 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 05.05.2013. 22:24h

Selektor odbojkašica Crne Gore Vladimir Racković danas je skratio danas širi spisak od 21 igračice koje će igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Italiji 2014 godine.

Na spisku 13 igračica nema, prije svega, dvije najbolje internacionalke, primačica servisa Tanje Bokan, nove igračice francuskog Kana (već je za "Vijesti" najavila da će preskočiti ovu akciju, zbog povrede lista i obaveze da izvadi radnu vizu), i Ksenije Ivanović, članice njemačkog Visbadena.

Na užem spisku nema ni tehničarke Budućnosti Marije Bojović, primačice servisa Luke Bar Tamare Kovačević, srednjih blokerki Marije Sandić (Primaria Blaj, Rumunija) i Marije Milović (Luka Bar), korektorke Jelene Šofranac (bez kluba), te libera Danijele Đukić (Budućnost).

Na spisku su dvije nove igračice u odnosu na prethodnu akciju, primačica servisa Danijela Džaković (Rudar) i libero Morače Dragana Vulević. Za Sandić je to povratak u reprezentaciju kod Rackovića, dok će Džaković debitovati.

Crna Gora će biti domaćin kvalifikacione grupe A, a mečevi protiv Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije igraće se od 24. do 26. maja u Herceg Novom, u SC “Igalo”.

Prvoplasirane iz svih kvalifikacionih grupa idu direktno u treću rundu kvalifikacija (3 – 5. januar 2014. godine), dok će šest drugoplasiranih ekipa (grupe od A do F), igrati u drugom kolu kvalifikacija, koje je na programu od 2. do 6. oktobra.

Prve dvije i/ili trećeplasirana ekipa sa kvalifikacionog turnira drugog kola (zavisno od toga koliko mjesta treba popuniti u narednoj rundi) idu u treću rundu kvalifikacija.

U trećoj rundi kvalifikacija, u koju će se uključiti po 12 najboljih reprezentacija sa rang lige evropskih zemalja zaključno sa 1. januarom 2013. godine, biće formirano po pet grupa od po četiri selekcije. Na šampionat svijeta plasiraće se grupa i dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

Osim domaćina Poljske, vizu za naredni šampionat svijeta izboriće i finalisti prvenstva Evrope, koje je na programu u septembru ove godine.

Okupljanje dama je 9. maja u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, nakon čega se ekipa seli za Herceg Novi gdje će odraditi pripreme.

Osim Rackovića, u stručnom štabu su još pomoćnik Ognjen Babalj, doktor Kenan Katana i statističar Pavle Drecun.

Kvalifikacione grupe

Grupa A: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora (domaćin), Makedonija

Grupa B: Israel, Bjelorusija (domaćin), Finska, Danska

Grupa C: Belgija (domaćin), Portugal, Švajcarska, Sjeverna Irska

Grupa D: Ukrajina (domaćin), Mađarska, Albanija, Moldavija

Grupa E: Slovačka (domaćin), Grčka, Austrija, Lihtenštajn

Grupa F: Estonija, Island, Letonija (domaćin), Litvanija

Grupa G: Luksembourg, Kipar, San Marino, Malta (domaćin), Škotska

SPISAK

Tehničari

1. Evgenija Milivojević (Luka Bar)

2. Marija Đonović (Morača)

Primači

3. Dragana Peruničić (Budućnost Zetatrans)

4. Jelena Cvijović (Dinamo Azotara, SRB)

5. Milana Rovčanin (Budućnost Zetatrans)

6. Danijela Džaković (Rudar)

Srednji blokeri

7. Ana Otašević (Pauer kets Dudingen, Švajcarska)

8. Jelena Rosić (Luka Bar)

9. Tijana Jakić (Morača)

Korektori

10. Neda Vujadinović (Budućnost Zetatrans)

11. Nikoleta Perović (Luka Bar)

Libera

12. Ana Raičević (Budućnost Zetatrans)

13. Dragana Vulević (Morača)