Danilovgrad: Eksplozija na stepeništu stambene zgrade

U policiji navode da nema nikakvih operativnih saznanja da je eksplozija povezana sa onom koja je prije desetak dana odjeknula u dvorištu kuće Pera Jokića iz DG
1 komentar(a)
Danilovgrad eksplozija, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad eksplozija, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.05.2013. 07:16h

U noći između petka i subote u Danilovgradu, na stepeništu manje stambene zgrade podmetnut je eksploziv od čije je detonacije oštećena zgrada i parkirani automobil jednog od stanara.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, improvizovana eksplozivna naprava bila je podmetnuta na spoljnjoj strani stepeništa zgrade u kojoj žive tri porodice

"Naprava je detonirana u 3.16 časova ujutro. Mi smo u saradnji sa nadležnim tužiocem angažovali vještaka za eksplozive i požare, koji je u saradnji sa kolegama iz Forenzičkog centra, Centra bezbjednosti Podgorica i ekipom za uviđaje danilovgradske policije, uradio uviđaj. Obavili smo razgovor sa više građana koji su mogli biti očevici, a preduzimamo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti, kako bi rasvijetlili ovo krivično djelo”, rečeno je iz policije.

"Naprava je detonirana u 3.16 časova ujutro. Mi smo u saradnji sa nadležnim tužiocem angažovali vještaka za eksplozive i požare, koji je u saradnji sa kolegama iz Forenzičkog centra, Centra bezbjednosti Podgorica i ekipom za uviđaje danilovgradske policije, uradio uviđaj"

“Osim razgovora koji su već obavljeni, obavićemo još neke. Preduzimamo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Istakao je da policija nema nikakvih operativnih saznanja da je posljednja eksplozija povezana sa onom koja je prije desetak dana odjeknula u dvorištu kuće Danilovgrađanina Pera Jokića.

U Baru zapaljen automobil Šćepana Bujića >>>

Tada su, u noći između 23. i 24. aprila u Baru, Podgorici i Danilovgradu, u tri odvojena napada, odjeknule snažne eksplozije. Osim Jokićevog, eksplozivnim napravama uništeni su automobili osumnjičenog za dvostruko ubistvo, Baranina Šćepana Bujića i policajca Saše Pejovića. Iako mete, za sad nepoznatih napadača, međusobno nijesu povezane, motiv za napad, prema informacijama iz policije, mogao bi biti isti - osveta.

Bonus video: