PROFESIONALNI BOKS

Kličko dotukao Pjanetu u 6. rundi

Na kolosu iz Italije je demonstrirao sve tehnike plemenite vještine, dok se nije sažalio na 22 sekunde prije isteka polovine od predviđenih 12 rundi
222 pregleda 8 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Beta AP
Vladimir Kličko, Foto: Beta AP
27.03.2019. 21:18h

Obećao je najbolji svjetski bokser, Ukrajinac Vladimir Kličko, da će njegov izazivač iz Italije, Franćesko Pjaneta imati nakon meča savršen uvid u granice sopstvenih mogućnosti.

A “Dr. Čelični čekić” nikada nije pogazio riječ. Na kolosu iz Italije je demonstrirao sve tehnike plemenite vještine, dok se nije sažalio na 22 sekunde prije isteka polovine od predviđenih 12 rundi.

Uostalom, 37-godišnji šampion je obećao publici da im neće uskratiti odlazak u čuveni cirkus koji gostuje u Manhajmu, i da će meč završiti u prvoj polovini.

A do 60. pobjede u profi ringu, 18. zaredom, vlasnik šampionskih pojaseva teške kategorije u verzijama IBF, WBA, WBO i IBO, 198 centimetara visoki Vladimir mogao je doći i ranije, pošto je dva centimetra nižeg Italijana poslao na patos ringa desnim direktom u četvrtoj rundi.

Ponovio je to lijevim krošeom Vladimir i prije isteka prvog minuta pete runde, da bi završnu seriju u šestoj rundi počeo lijevom, nadovezao razornim desnim krošeom i nakon još jednog udarca ljevicom okrenuo se da pozdravi publiku.

Sve što je Pjaneti uspjelo je jedan dobar napad na polovini treće runde, kada je ljevicom pogodio Klička. Kolika je dominacija braće Kličko (stariji Vitalij je vlasnik WBC pojasa), potvrđuje podatak da je ovo Pjaneti prvi poraz u karijeri, u kojoj je uz 28 pobjeda, jednom boksovao neriješeno.

A visokim gardom, Pjaneta je želio da približi Klička, i da iz kontre reaguje na udarce u tijelo. Kličko nije nasjeo, već je koristio prednost u dužini ruku, brzini i tehnici, da uporno pogađa lijevim direktom do pada koncentracije rivala.

I zato publika u prepunoj “SAP areni” u Manhajmu i u četvrtom meču nije dočekala da odgleda svih 12 Vladimirovih rundi.

U “SAP areni” su, pod težinom Vladimirovih pesnica, prije vremena od 2006. do 2008. godine, padali Kris Berd, Rej Ostin i Hasim Rahman.