Rožaje: Inspektoru za droge zapaljen "audi A-6" i garaža

Policija je provjeravala kartoteke sa imenima osoba, koje je tokom radne karijere Husović hapsio ali i to da li neko u gradu i okolini ima motiv da mu uništi automobil
305 pregleda 40 komentar(a)
audi A-6, Foto: Arhiva "Vijesti"
audi A-6, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.05.2013. 20:15h

Rožajska policija pokušava da otkrije kako je zapalljen “audi A-6” i garaža inspektora odjeljenja za borbu protiv droge u tom gradu Seada Husovića.

“Vijestima” je u policiji rečeno da se još ne zna kako je 2. maja došlo do požara u drvenoj garaži kuće Husovića, koja se nalazi u rožajskom selu Paučina.

Požar je izbio oko 01.30 časova, a vatra je napravila pravu buktinju i za kratko vrijeme progutala montažnu garažu i automobil inspektora, koji je bio parkiran unutra.

Sagovnornik “Vijesti” iz policije kazao je da je tokom noći samo ugašena vatra u garaži, a juče ujutro ekipe policije su uzele tragove kako bi utvrdili kako je došlo do požara.

“Zasad se ne zna kako je izbila vatra - nema tragova benzina, dinamita ili nekog zapaljivog koktela ili eksploziva. Vidjećemo tokom forenzičke obrade da li će se naći neki drugi tragovi”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

U Rožajama se juče policija bavila istragom ovog slučaja bez obzira što se ne zna da li je šteta napravljena tokom napada ili je došlo do samozapaljenja u garaži Husovića.

Policija je provjeravala kartoteke sa imenima osoba, koje je tokom radne karijere Husović hapsio ali i to da li neko u gradu i okolini ima motiv da mu uništi automobil.

Tokom istrage izjavu je kolegama dao i inspektor Husović, ali nije naveo da zna ko bi i zbog čega mogao da mu postavi požar na garaži.

“Istraga je u toku. Vidjećemo do čega ćemo doći”, bilo je sve što je rečeno “Vijestima” u tamošnjoj policiji.

Rožaje je u policijskim evidencijama ucrtano kao grad-čvorište za jedan krak šverca heroina, koji od Avganistana, Turske, stiže do Kosova i dalje vodi kroz Crnu Goru dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Osim toga, Rožaje je zbog svog geografskog položaja postalo i značajna ruta za šverc cigareta iz Crne Gore ka Kosovu zbog čega je nekoliko bivših policajaca u proteklih nekoliko godina javno govorilo o tom nelegalnom poslu.

Bonus video: