Vladimir Kličko večeras brani titule protiv Franćeska Pjanete

Najbolji bokser današnjice, Ukrajinac Vladimir Kličko, spreman je za odbranu šampionskih pojaseva u verzijama, IBF, WBA, WBO i IBO protiv Italijana Franćeska Pjanete
1 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Beta AP
Vladimir Kličko, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.05.2013. 13:34h

Najbolji bokser današnjice, Ukrajinac Vladimir Kličko, spreman je za odbranu šampionskih pojaseva u verzijama, IBF, WBA, WBO i IBO protiv Italijana Franćeska Pjanete.

Meč će se održati večeras u njemačkom Manhajmu, i trebalo bi da počne između 22.30 i 23 časa.

O 37-godišnjem Ukrajincu sve se već zna, a devet godina mlađem Italijanu predstoji najveća borba u karijeri, ali i iskušenje. Naime, šampion ulazi u odbranu titula maksimalno pripremljen, o čemu svjedoči i posljednji, neuobičajen test vrijedan 80.000 eura!

Vladimir je lutku - model, koji se koristi za utvrđivanje bezbjednosti novih automobila na direktni sudar, pogodio udarcem identičnim padu predmeta od 700 kilograma na glavu čovjeka. Ta žestina udarca jednaka je silini kojom pogađaju specijalno uzgajani bikovi u matadorskim arenama!

"Pjaneta će u meču imati precizan uvid granica svoje izdržljivosti", kazao je 198 centimetara visoki šampion nakon zvaničnog mjerenja, na kojem je imao 113 kilograma.

Njegov dva centimetra niži rival je imao 109 kilograma, a još nema poraz u 29 profesionalnih borbi. Samo je Poljaku Albertu Snosovskom uspjelo da izvuče remi.

"Spreman sam i nevjerovatno motivisan, jer želim sinu da za rođendan poklonim sve te šampionske pojaseve", naglasio je Pjaneta, čije šanse da to uradi, stručnjaci prognoziraju odnosom, 1:99.

Bonus video: