Stihovi Slobodana Vukanovića predstavljeni u Poljskoj

Hmilevski je tumačio Vukanovićevu modernu poeziju, uticaju moderne civlizacije i tehnologije na njegovo stvaralaštvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2013. 15:43h

Zbirka “Svjetlosna voćka”, koja predstavlja izbor iz poezije crnogorskog pjesnika Slobodana Vukanovića, krajem prošle godine objavljena je u varšavskoj izdavačkoj kući “Agawa“, u prevodu Agnješke Suske.

Pored Varšave, knjiga je promovisana i u Sjedlicama, u regionalnom muzeju

Knjiga je nedavno promovisana u Domu pisaca u Varšavi, a u ime izdavača o djelu Slobodana Vukanovića govrila je Marila Sivkovska Latušinska, kao i književni kritičar Vojćeh Hmilevski i Agnješka Siska. Promociji je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Poljskoj Ramiz Bašić.

Hmilevski je tumačio Vukanovićevu modernu poeziju, uticaju moderne civlizacije i tehnologije na njegovo stvaralaštvo, kao i uticaju ozbiljne muzike a uz pomoć riječi i sonata stvara zanimljiva djela koja osvajaju čitaoce.

Agnješka Suska je govorila o prisustvu ovog pjesnika u poljskim časopisima, o poemuvizu, književnom pokretu čiji je osnivač Vukanović.

Pored Varšave, knjiga je promovisana i u Sjedlicama, u regionalnom muzeju. Pored Marile, Vojćeha, Siske , govorio je i direktor “Agawe“ Gžegož Latušinski i Eugenijiuš Kasjanović.

Poezija Vukanovića promovisana je i u mjestu Podkovna, a sastav “Trio poetiko”, koji čine Katarina Barun Jagodinska, Agnješka Siska i Pjotr Mildner Nieckovski, predstavio je poeziju crnogorskog pjesnika uz muzičke i vizulne pasaže.

Galerija

Bonus video: