Nastavak istrage: Ljekare KC-a pitali o toku liječenja djevojke

Tužilaštvo nastavilo sa ispitivanjem okolnosti koje su dovele do smrti Novosađanke Bobane Iličić (27)
675 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2013. 08:20h

Nekoliko ljekara Kliničkog centra, koji su imali kontakta tokom 15-dnevnog liječenja Novosađanke Bobane Iličić (27), saslušavani su juče u svojstvu građanina tokom pretkrivičnog postupka Tužilaštva, koje se bavi istragom kako je i zbog čega djevojka preminula u nedjelju veče.

“Vijesti” saznaju da je policija, po nalogu tužioca, juče slala pozive ljekarima KC-a i drugom medicinskom osoblju od Urgentnog bloka, Ortopedije preko Odjeljenja intenzivne njege do Otorinolaringologije da se jave na saslušanje kako bi se prikupili podaci o uzroku smrti djevojke.

Zbog komplikovanog slučaja predmet je preksinoć sa osnovnog predat u ruke višoj državnoj tužiteljki Suzani Milić, koja je sinoć oko 19 časova počela se prvom rundom saslušanja ljekara KC-a.

Prema spisku Tužilaštva u zgradu VDT-a sinoć se pojavilo nekoliko ljekara koji su u ovoj fazi izviđaja, u svojstvu građana, dali svoje mišljenje o tome kako je liječena Novosađanka.

Iskaz je sinoć dao i direktor Vladimir Dobričanin koji je potvrdio da je u svojstvu građanina ispričao o prijemu djevojke u bolnicu, ali i o tome kako je tekla reanimacija djevojke, jer se sasvim slučajno zatekao u operacionoj sali.

Očekuje se da tužitelka i narednih dana ispita i ostalo medicinsko osoblje, čija imena se nalaze na podugačkom spisku Tužilaštva.

Slučaj smrti djevojke, koja je 15 dana liječena u KC-u gdje je primljena zbog teških povreda iz udesa, preuzeli su juče i inspektori Odjeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata podgoričke policije, koji su prikupljali svu dokumentaciju potrebnu za odluku tužioca.

Novosađanka Bobana Iličić preminula je u nedjelju veče oko 22.45 časova na Odjeljenju intenzivne njege KC-a, a utvrđuje se da li je djevojka preminula zbog povreda iz udesa ili nestručnog zahvata ljekara na Klinici za ORL.

“Vijesti” saznaju da je djevojka nekoliko dana liječena na Intenzivnoj njezi, a dan nakon toga operisana. Njoj je tokom boravka u bolnici stavljen i gips zbog loma ruke, a potom je krajem prošle sedmice prebačena na ORL.

Po nalogu Tužilaštva u ponedjeljak je više sati rađena obdukcija tijela, a tome je prisustvovao i tužilac Saša Čađenović, a sve je snimano i kamerom.

Tužilac Čađenović potvrdio je “Vijestima” da će za nekoliko dana biti gotovo nalaz obducenta nakon čega će se znati šta je dovelo do smrti.

Iličićeva je teško povrijeđena u udesu 17. aprila na magistrali u mjestu Šteke kada je došlo do čeonog sudara “golfa” Novljanina Koste Laličića i “pasata”, za čijim upravljačem je bio taksista Željko Karišik iz Podgorice.

Vozač “golfa” tog dana je policiji ispričao da je on kriv za nesreću, jer je za trenutak zaspao tokom vožnje, prešao na suprotnu traku i direktno udario u “pasat”, koji je nailazio iz pravca Podgorice.

On je iste noći priveden na saslušanje kod tužioca, gdje je ponovio priču o tome da je zaspao, nakon čega je pušten iz policijskog pritvora.

Njemu je na teret stavljeno krivično djelo “teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja”.

U udesu je djevojka zadobila povrede kostiju lica, lom ruke ali i povrede na stomaku, zbog čega je odmah smještena na Odjeljenje intenzivne njege KC-a.

Mijenjanje kanile dovelo do komplikacija

“Vijesti” saznaju da je djevojki pozlilo kada je ljekar sa Odjeljenja ORL-a dr Vladimir Pavićević mijenjao kanilu za disanje.

Tokom te, za ljekare rutinske intervencije, došlo je krvarenja i naglog pogoršanja, tako da je djevojka nakon pokušaja reanimacije preminula sat kasnije.

Galerija

Bonus video: