Danilovgrad: Nakon više napada, Popoviću ukrali auto

Darko Popović je kazao da je nakon četiri napada na automobil, uslijedila krađa i da to smatra opomenom zbog političkog angažmana
318 pregleda 18 komentar(a)
Darko Popović, Foto: Jelena Jovanović
Darko Popović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 01.05.2013. 19:36h

Danilovgrađaninu Darku Popoviću, članu Opštinskog odbora Socijalsitičke narodne partije Danilovgarad, prije dvije noći ukraden je automobil.

Popovićev “golf III” ( DG-AA282), bio je parkiran iza stambene zgrade u kojoj žive Popovići, a nestao je u ponedjeljak veče, između 22.30 časova i ponoći.

“Prvi put gume na automobilu su pocijepane na parkingu iza zgrade, u centru grada. Drugi put, 16. februara prošle godine, kada sam otišao u drugi kraj grada, i to baš te večeri je ulična rasvijeta u tom dijelu bila isključena"

Iz policije je “Vijestima” nezvanično rečeno da su im Popovići prijavili nestanak automobila i da inspektori, u saradnji sa nadležnim tužiocem, ispituju njihove navode.

Darko Popović je sinoć kazao da je nakon četiri napada na automobil, uslijedila krađa i da to smatra opomenom zbog političkog angažmana.

“Prvi put, prije dvije godine, kada mi je sa istog 'golfa' skinuta tablica, prijavili smo policiji, ništa nijesu uradili. Isto je bilo i sljedeći put, kada je neko to ponovio, ali i 9. januara 2012. i 16. februara 2012. kada su mi probušene gume. Nadam se da će sada, kada je danilovgradska policija pretrpjela kadrovske promjene, ovo biti rasvjetljeno”, rekao je Popović.

Ubijeđene je, kako tvrdi, da se radi o istoj osobi i da je razbojnik pratio njegovo kretanje.

“Prvi put gume na automobilu su pocijepane na parkingu iza zgrade, u centru grada. Drugi put, 16. februara prošle godine, kada sam otišao u drugi kraj grada, i to baš te večeri je ulična rasvijeta u tom dijelu bila isključena.

Ovo je grad sa pet ulica, a policija je nakon toga bila 'nemoćna' da sazna ko to radi. Za sve vrijeme, nijedan automobil parkiran do našeg nije pretrpio nikakvu štetu”, kazao je Popović.

On je rekao da nakon drugog cijepanja guma na njegovom “golfu”, automobil nije dovozio u Danilovgrad, do prije par dana.

“Došli smo u subotu veče i već u ponedeljak veče, automobil je ukraden. Siguran sam da me neko pratio, jer drugačije ne bi mogao znati da je automobil tu. Osim toga, oko 22.30 časova sam izašao da šetam, 'golf' je bio na parkingu. Vratio sam se u 00.05 časova i nije ga bilo”, kazao je Popović.

Istakao je da ni on, niti bilo ko od članova njegove porodice nije u sukobu ni sa kim, da nikome ništa ne duguju.

“Nadam se da će policija ovog puta biti efikasna. Mojoj majki, na koju je automobil registrovan, inspektor sa kojim je razgovarala, rekao je da će rasvijetliti slučaj i da već imaju određene tragove”, rekao je Popović.

Bonus video: