Joksimović objavio spisak za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Početak priprema planiran je za 9. maj, a biće odigrane i dvije prijateljske utakmice sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine
4 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2013. 13:27h

Selektor odbojkaša Ivan Joksimović saoštio je prvi, širi spisak igrača koji konkurišu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Poljskoj.

Kao što su “Vijesti” već najavile, spisak je “pretrpio” određene promjene u odnosu na prethodne akcije, pa se tako nakon četiri godine u reprezentaciju vraćaju prvotimci Budvanske rivijere, primač Vojin Ćaćić i tehničar Marko Vujović. Međutim, Ćaćić je saopštio da, sasvim izvjesno, neće biti na raspolaganju za ovu akciju, jer očekuje realizaciju jednomjesečnog inostranog angažmana u nekoj od zemalja Bliskog istoka, ali da će biti na raspolaganju selektoru za Evropsku ligu u junu.

Iako je na spisku, na ovoj akciji neće biti ni tehničara Budućnosti Ivana Boškovića, zbog, kako nam je kazao, obaveza u odrađivanju pripravničkog staža u jednoj firmi.

"Na spisku su igrači koji su na njemu bili i protekle dvije godine. Sada su tu i povratnici Vujović i Ćaćić, koji će sigurno mnogo pomoći reprezentaciji u narednim akcijama. Odsustvo Đukića je sigurno veliki hendikep za reprezentaciju, ali zbog svojih klupskih obaveza nije sada na spisku za ovu akciju", rekao je “Vijesti” selektor Joksimović.

Na širem spisku je i Božidar Ćuk iz Budvanske rivijere koji još uvijek nema crnogorski pasoš (u proceduri je za dobijanje pasoša).

Crna Gora će igrati u prvoj rundi kvalifikacija, u grupi F sa Albanijom, Ukrajinom i Makedonijom, koja je u Skoplju domaćin kvalifikacionog turnira, od 24. do 26. maja. Pobjednik grupe ide direktno u 3. rundu kvalifikacija, koja je na programu od 2. do 4. januara iduće godine, a drugoplasirana ide u drugu rundu, koja se igra od 2. do 6. oktobra.

Okupljanje reprezentacije je 9. maja (najvjerovatnije u Budvi), a za sada je poznato da će “crveni” odigrati dvije kontrolne utakmice sa BiH. Joksimoviću će u radu pomagati Predrag Ćorluka i Petar Karadžić.

SPISAK

Tehničari

Simo Dabović (Mas Niki, Grčka)

Marko Vujović (Budvanska rivijera)

Rajko Strugar (Vojvodina, Srbija)

Miloš Tatar (Novi Sad, Srbija)

Ivan Bošković (Budućnost)

Korektori

Miloš Ćulafić (Tjumenj, Rusija)

Aleksandar Minić (Partizan, Srbija)

Miloš Simović (Pafiakos, Kipar)

Bojan Strugar (Budućnost)

Goran Bošković (bez kluba)

Srednji blokeri

Milan Marković (Budvanska rivijera)

Gojko Ćuk (Unirea Dej, Rumunija)

Luka Šuljagić (Budvanska rivijera)

Ivan Ječmenica (Budućnost)

Blažo Milić (Budvanska rivijera)

Luka Babić (Budućnost)

Primači

Aleksandar Milivojević (Nica, Francuska)

Marko Bojić (Jaroslavl, Rusija)

Balša Radunović (Robur Anđelo Kosta, ITA)

Vojin Ćaćić (Budvanska rivijera)

Božidar Ćuk (Budvanska rivijera)

Andrej Bojić (Budućnost)

Jovan Delić (Novi Sad)

Vladimir Bojić (Al Arabi, Katar)

Libero

Ivan Rašović (Budvanska rivijera)

Bonus video: