Tužilaštvo pokrenulo istragu: Ispituju kako je umrla djevojka

Preminula Bobana Iličić (27), koja je nakon udesa 15 dana liječena u Kliničkom centru
69 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 07:38h

Novosađanka Bobana Iličić (27) preminula je preksinoć oko 22.45 časova na Odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici, gdje je u proteklih 15 dana liječena zbog teških povreda koje je zadobila u udesu koji se dogodio na putu od Podgorice ka Cetinju u mjestu Šteke.

Osnovno državno tužilaštvo juče je odmah otvorilo istragu povodom smrti Novosađanke, kako bi se utvrdilo da li je djevojka preminula zbog povreda iz udesa ili nestručnog zahvata ljekara na Klinici za otorinolaringologiju KC-a.

Tužilac Saša Čađenović potvrdio je juče “Vijestima” da je otvorio istragu i tražio obdukciju tijela preminule djevojke.

“Prisustvovao sam obdukciji na Odjeljenju za sudsku medicinu u KC-u, ali u ovom trenutku niti mogu, niti znam koji je uzrok smrti. Tek kada bude gotov nalaz i izvještaj patologa, znaćemo zbog čega je preminula djevojka”, kazao je Čađenović.

Tužilac nije želio da otkrije druge podatke o toku liječenja preminule Novosađanke, kao ni informacije o tome kada je na Klinici za ORL rađen hirurški zahvat.

Iličićeva je teško povrijeđena u udesu 17. aprila na magistrali u mjestu Šteke kada je došlo do čeonog sudara “golfa” Novljanina Koste Laličića i “pasata”, za čijim upravljačem je bio taksista Željko Karišik iz Podgorice.

Vozač “golfa” tog dana je policiji ispričao da je on kriv za nesreću, jer je za trenutak zaspao tokom vožnje, prešao na suprotnu traku i direktno udario u “pasat”, koji je nailazio iz pravca Podgorice.

U udesu je djevojka zadobila povrede kostiju lica, lom ruke ali i povrede na stomaku, zbog čega je odmah smještena na Odjeljenje intenzivne njege KC-a.

Nekoliko sati nakon prijema, “Vijestima” je na tom odjeljenju rečeno da ima teške povrede i lomove, ali da u tom trenutku nije bila životno ugrožena.

“Vijesti” saznaju da je djevojka nekoliko dana liječena na Intenzivnoj njezi, a potom je krajem prošle sedmice prebačena na Odjeljenje otorinolarinoglogije.

Sagovornik “Vijesti” iz policije tvrdi da su ljekari ORL-a odlučili da zbog lomova kostiju lica izvedu hiruški zahvat, a na operacionom stolu došlo je do komplikacija.

Ljekari su, kako saznaju “Vijesti”, pokušali da zaustave krvarenje, nakon čega je djevojka vraćena u jedinicu intenzivne njege.

Djevojka je preksinoć preminula na tom odjeljenju. Iz Kliničkog centra sinoć nijesu odgovarali na pozive “Vijesti”.

Vozač “golfa” pušten nakon saslušanja

Vozač “golfa” Kosta Laličić, nakon saobraćajne nesreće iste noći priveden je kod tužioca zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti u saobraćaju.

Nakon saslušanja, Laličić je iste noći pušten iz policijskog pritvora, jer je tokom ispitivanja naveo da je on kriv za udes, jer je nakratko tokom vožnje zaspao.

Tužilaštvo kamerom snimalo obdukciju

Višesatna obdukcija tijela preminule Novosađanke juče na Odjeljenju za sudsku medicinu snimana je kamerom Tužilaštva, a obdukciji je prisustvovao i tužilac Saša Ćađenović.

Snimanje obdukcije traženo je zbog komplikovanog slučaja smrti pacijentkinje, jer prve indicije ukazuju da povrede iz udesa nijesu mogle izazvati smrt.

Policija je juče, po nalogu tužioca, uzela dokumentaciju o toku liječenja i povredama preminule Novosađanke, a očekuje se da narednih dana budu saslušani ljekari sa ORL-a ali i doktori, koji su imali kontakta tokom bolničkih dana preminule djevojke.

Galerija

Bonus video: