Marko Vujović se vraća u reprezentaciju

"Povratak u reprezentaciju je negdje bila i moja želja, ista kao onog prvog dana kada sam se odazvao pozivu Vukovića", kaže za “Vijesti” Marko Vujović
163 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vujović, Foto: Luka Zeković
Marko Vujović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.04.2013. 12:20h

Selektor odbojkaša Ivan Joksimović brzo će objaviti širi spisak za naredne dvije reprezentativne akcije, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu, na kojem će biti dosta noviteta.

Osim Vojina Ćaćića, koji se, kako smo već objavili, vraća u reprezentaciju prvi put poslije 2009. godine (iako neće biti na raspolaganju za prvu akciju, jer čeka realizaciju inostranog angažmana za maj, kada se igra kvalifikacioni turnir u Makedoniji), kako “Vijesti” saznaju na širem spisku Joksimovića naći će se još jedan povratnik – Marko Vujović.

Iskusni tehničar Budvanske rivijere će tako biti u reprezentaciji prvi put nakon 2009. godine, kada je igrao pod komandom prvog selektora Veselina Vukovića...

"Joksimović je izrazio želju da se vratim, da budem dio te priče, jer smatra da mogu da doprinesem. Ako selektor tako smatra, rado ću se odazvati pozivu, jer želim da pokušamo nešto da napravimo. Povratak u reprezentaciju je negdje bila i moja želja, ista kao onog prvog dana kada sam se odazvao pozivu Vukovića. Što god selektor bude tražio od mene, ja ću to prihvatiti", potvrdio je Vujović za "Vijesti" informaciju o povratku u reprezentaciju.

Vujović je imao dobru proteklu sezonu, zbog čega je i zavrijedio poziv Joksimovića, a njegovo iskustvo će biti od pomoći “crvenom” timu, u kojem je posljednjih godina na poziciji tehničara starter Simo Dabović...

"Mislim da imamo dobru generaciju. Uz nas nekoliko starijih igrača, mislim da možemo da ostvarimo povoljne rezultate, da napokon krenemo sa pozitivine nule, da uradimo nešto više. Mislim da možemo da pokažemo da imamo odbojkaški potencijal na evropskom nivou", dodao je Vujović.

Iako je ponikao u Budvanskoj rivijeri, Vujović je prve trofeje u matičnom klubu osvojio tek ove godine (duplu krunu), nakon što je deceniju proveo u inostranstvu, prije nego je prošlog ljeta odlučio da se vrati kući. Osim povratka u reprezentaciju, na berićetnu godinu će uticati i to što će 11. maja stati na ludi kamen.

"Ako je godina ovako krenula, nadam se da će se tako nastaviti i na ličnom planu, što je meni jako važno. Selektor mi je rekao da će mi izaći u susret što se tiče obaveza oko moje svadbe, a još jednom ćemo porazgovarati kad dođe i sve definisati", zaključio je Vujović.

Kao što su “Vijesti” već objavile, zbog obaveza u klubu (igra Emir kup) na spisku za narednu akciju neće biti bivšeg primača Budućnosti, sada člana katarskog El Džaiša, Bojana Đukića (kod njega, istina, kako nam je već rekao, postoji šansa da bude u kombinaciji za Evropsku ligu u junu), kao ni tehničara Budućnosti Ivana Boškovića, koji odrađuje privravnički staž u jednoj podgoričkoj firmi...

Bonus video: