Vozač auta sa državnim tablicama gazi preko pune

Zbog preticanja na punu liniju, policija vozaču treba na licu mjesta da oduzme vozačku dozvolu na 60 dana
69 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2013. 16:49h

Vozač automobila sa tablicama “PG-CG 181” snimljen je juče oko 14 časova kako preko pune linije pretiče dva automobila, na putu Bar-Podgorica.

Snimak kršenja saobraćajnih propisa dostavljen je juče u popodnevnim časovima “Vijestima”.

Iako su oznake “PG-CG***” i “PG-MN***” rezervisane za osobe sa javnim ovlašćenjima, automobil sa državnim tablicama “PG-CG 181” ne postoji u Uredbi o službenim vozilima na sajtu www.euprava.me.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije vozilo sa tablicama “PG-CG 181” pripada N. N. licu, koje je, najvjerovatnije kao Brković, pivilegovano da posjeduje na automobilu državne tablice.

Na snimku, koji je dostavio čitalac “Vijesti”, može se vidjeti kako nestrpljivi vozač sa državnim tablicama prvo vrši prekoračenje brzinu, vozeći više od 80 kilometara na sat, da bi u mjestu Vranjina preko pune linije pretekao dva automobila.

Zbog tog saobraćajnog prekršaja policija vozaču treba na licu mjesta da oduzme vozačku dozvolu na 60 dana.

“Vijesti“ su ranije bezuspješno pokušavale da od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saznaju kako je moguće da privatna lica dobiju oznake službenih automobila, odnosno državne tablice.

Nijesu dobile odgovor ni koliko to košta, ko i na osnovu kojih kriterijuma se odobrava izdavanje takvih tablica.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz MUP-a, postoji posebni interni pravilnik na osnovu kojeg predstavnici MUP-a imaju ovlašćenje da daju ove registarske oznake zaslužnim građanima.

Brković je, na primjer, preko svoje firme, od MUP-a dobio oznake PG CG....

Iz menadžmenta „Vektra grupe“, krajem 2011. godine rečeno je „Vijestima“ da su se predstavnici ove firme obratili zvaničnim zahtjevom MUP-u.

Bonus video: