Koliko obično traje, a koliko bi trebalo da traje seks

Jedno istraživanje je pokazalo da ispitanici smatraju da je idealno trajanje seksa 23 minuta i da bi trebalo da se dešava subotom prije 23 sata
439 pregleda 36 komentar(a)
seks, ljubav, Foto: Shutterstock
seks, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.04.2013. 16:13h

Svako od nas je pomalo radoznao kada su u pitanju tuđi uspjesi u krevetu, jer volimo da se upoređujemo Časopis Glamour je sproveo anketu u kojoj je učestvovalo 1.000 ispitanica, koje su odgovarale na pitanja o tome koliko u prosjeku traje njihov seks, a koliko predigra.

Najveći dio ispitanica je priznao da anketa u njihovom slučaju traje između pet i devet minuta (33 posto), dok je seks ipak nešto duži za najviše njih: 10 do 14 minuta (28 odsto).

Nedavno istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ispitanici smatraju da je idealno trajanje seksa 23 minuta i da bi trebalo da se dešava subotom prije 23 sata (dakle, danas ste još na vrijeme!)

Za 25 odsto njih seks traje između pet i devet minuta. Predigri se između 10 i 14 minuta posveti 24 odsto ispitanica, dok isto toliko vremena seks traje za 28 anketiranih.

Petnaest do 19 minuta predigra traje za 12 odsto ispitanih žena, dok se isto vremena seksu posveti njih 17 odsto.

20 minuta i više predigra traje kod osam odsto ispitanih, a toliko vremena traje seks za njih 22 odsto.

Nedavno istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ispitanici smatraju da je idealno trajanje seksa 23 minuta i da bi trebalo da se dešava subotom prije 23 sata (dakle, danas ste još na vrijeme!).

Isto istraživanje, prenosi hrvatski Index, sprovedeno na 2.000 ispitanika, pokazalo je da najviše ljudi preferira seks vikendom, a više od polovine izjasnilo se da bi im bilo dovoljno da se seksaju jednom sedmično.

Čak 65 odsto ispitanika idealnim vremenom za seks smatra između 22 i 23 sata, dok se samo šest odsto izjasnilo kao "jutarnji tipovi", odnosno oni koji praktikuju seks između 7 i 8 sati ujutro.

Bonus video: