Vuković preuzima japanski JT Tanders

"Sa njima sam u poodmakloj fazi razgovora, ali čekam ovdje završetak turskog plej-ofa i završni razgovor sa Halkbankom", rekao je “Vijestima” Vuković.
52 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Cev.lu
Veselin Vuković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 28.04.2013. 11:14h

Ostala je samo formalnost, odnosno potpisivanje ugovora - nakon nešto više od jedne sezone na klupi Halkbanke, Veselin Vuković će po završetku plej-ofa, najvjerovatnije napustiti Tursku i preseliti se u Japan. Crnogorski odbojkaški stručnjak će preuzeti JT Tanders iz Hirošime, objavilo je nekoliko specijalizovanih odbojkaških sajtova.

"Sa njima sam u poodmakloj fazi razgovora, ali čekam ovdje završetak turskog plej-ofa i završni razgovor sa Halkbankom", rekao je “Vijestima” Vuković.

JT Tanders, čiji je vlasnik kompanija Japan Tabako, standardan je član Japanske Premijer lige, u kojoj je ovu sezonu završio na 6. mjestu u konkurenciji osam timova, sa skorom od devet pobjeda i 19 poraza. U ekipi je stranas hrvatski korektor Igor Omrčen, koji je dugo godina igrao u Italiji, u Kuneu i Lubeu.

"Imaju ambicije da iduće sezone naprave nešto više", dodao je Vuković, uz napomenu da mu je ponuđen dvogodišnji ugovor.

Vuković je u ovoj sezoni ostvario istorijske uspjehe sa Halkbankom, sa kojom je osvojio CEV kup i Kup Turske. Halkbanka trenutno igra finale plej-ofa sa Arkasom, a nakon prva dva meča u kojima je poražena 3:1 (u oba je osvajala prvi set), u petak veče je na svom terenu pobijedila 3:2, sa čak 24:22 u taj-breku (Arkas je u 5. setu vodio 13:11 i imao meč loptu na 16:15) i produžila finalnu seruju. Četvrti meč igra se u ponedjeljak u Izmiru, gdje bi se igrala i eventualna majstorica.

"Vodimo rovovsku borbu sa Arkasom. Prvu utakmicu smo mogli dobiti, u drugoj smo pružili vjerovatno jednu od najlošijih partija u sezoni. Ali, uspjeli smo da se vratimo u trećem meču, koji je bio pod moranjem. Malo smo istrošeni od sezone, ali ćemo probati da izborimo majstoricu, a onda je sve moguće. U svakom slučaju, bez obzira na konačan rezultat, Halkbanka je već ostvarila super rezultate", zaključio je Vuković.

Bonus video: