“Sirene” za 2:0, šampion želi prvi trijumf

Interesantno, ove sezone, računajući ligaški dio, ni Luka Bar, niti Budućnost nijesu najvećeg rivala savladale na domaćem terenu, već samo u gostima
0 komentar(a)
Marija Milović i Marija Bojović, Foto: Zoran Đurić
Marija Milović i Marija Bojović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.04.2013. 10:59h

Lakše od očekivanog, Luka Bar je napravila brejk u Podgorici (3:0), i stekla početnu prednost protiv Budućnost Zetatransa u finalu ovogodišnjeg plej-ofa. Izabranice Vladimira Milačića, međutim, pobjedu u prvom meču moraju da potvrde i večeras u svojoj “Topolici”, kako bi trijumf u srijedu dobio na značaju.

Popularne "sirene" su, ipak, svjesne su da drugi duel neće biti nimalo nalik onom koji je odigran u Podgorici...

"Ono što nas raduje, što će sigurno biti naša prednost, jeste rasterećenost nakon početnog trijumfa, ali i mogućnost da pred domaćom publikom povedemo 2:0 u finalu. Ipak, znamo da igramo protiv još uvijek aktuelnog šampiona koji je skup kvalitetnih i iskusnih igračica, koje sasvim sigurno ne mogu ponovo da pruže onako lošu partiju kao u Podgorici", kaže za “Vijesti” srednja blokerka Luke Bar Marija Milović.

Interesantno, ove sezone, računajući ligaški dio, ni Luka Bar, niti Budućnost nijesu najvećeg rivala savladale na domaćem terenu, već samo u gostima.

"Iako smo mlada ekipa, mi smo ove sezone dokazale da sazrijevamo i u igračkom i timskom smislu. Uradićemo sve što je u našoj moći da obradujemo domaće navijače, slavimo u, nadam se, ispunjenoj dvorani "Topolica" i priđemo bliže ka osvajanju duple krune u domaćem prvenstvu", dodala je Milović.

Budućnost je podbacila u prvom meču, iako je početak meča obećavao drugačiji epilog...

"Možda nijesmo dovoljno vjerovale da možemo da pobijedimo, mislim da je to presudilo prvi meč. Bilo bi dobro kada bismo u Baru pobijedile, jer bi nas to i psihički ojačalo i dalo nadu i snagu za bolje rezultate", rekla je za “Vijesti” srednja blokerka Budućnosti Bojana Medojević.

Uoči večerašnjeg meča, trener šampiona Vladimir Racković ima problema, jer čak tri igračice primaju infuziju, Dragana Peruničić (gnojna angina), Danijela Đukić (virus) i Milana Rovčanin. U najtežem stanju su Đukićka i Peruničićka, koje nijesu trenirala u protekla dva dana, pa Đukićka vjerovatno neće igrati, dok je nastup Peruničićke pod velikim znakom pitanja.

"Očekujem bolju partiju. Moramo da pojačamo servis, da ih tako napadnemo, a onda moramo da odigramo i hrabrije u napadu. Ako u tome uspijemo, smatram da bi sve trebalo da bude u redu", dodala je Medojević.

Utakmica u “Topolici” počinje u 18 časova. Sude internacionalne sudije Slobodan Kovačević (Podgorica) i Sonja Simonovska (Bar).

Bonus video: