Porazi crnogorskih džudista

Poražena su i trojica naših posljednjih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u Budimpešti
1 komentar(a)
Milović, Foto: Arhiva "Vijest"i
Milović, Foto: Arhiva "Vijest"i
Ažurirano: 27.04.2013. 14:19h

Iako se Evropsko prvenstvo u džudou, takmičenjima ekipa završava sjutra u Budimpešti, pretposljednji dan bio je posljednji za reprezentaciju Crne Gore.

Poražena su i trojica naših posljednjih reprezentativaca. U kategoriji do 90 kilograma nastupili su Dimitrije Vukotić i Predrag Stanjević, ali su eliminisani u prvim borbama.

Od Vukotića je iponom nakon 2,53 minuta bolji bio Litvanac Karolis Bauza, dok je Stanjević 48 sekundi ostao kraće na tatamiju sa Holanđaninom Noelom van 't Endom.

Iskusniji, Novica Milović, se u kategoriji do 100 kilograma na tatamiju zadržao duže od svojih kolega, ali je i on pao na ipon nakon 3,34 minuta. Bolji od njega bio je Poljak Tomaš Domanski, koji je zaustavljen već u narednoj rundi.

U Budimpešti je u četvrtak, prvog dana takmičenja kategorije do 66 kilograma u prvoj borbi eliminisan Nikola Gušić, dok se jedini prilike za medalju u petak domogao Srđan Mrvaljević, koji je na produžetak poražen od evropskog prvaka iz Gruzije, Avtandila Črikašvilija, a u repasažu i od Fracuza Loika Pjetrija, osvajača bronze.

Aktuelni svjetski viceprvak, Mrvaljević, takmičenje u Budimpešti završio je na sedmom mjestu u konkurenciji 40 boraca.

Bonus video: