Tužba protiv "Dana": Advokat Ane Kolarević protiv njenog saslušanja

"Dan" je podnio kontratužbu protiv Kolarevićeve, tako da je sutkinja Popović odlučila da po tužbi i kontratužbi sprovede jedinstven postupak
683 pregleda 10 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ana Kolarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.04.2013. 15:37h

Zastupnik Ane Kolarević, advokat Marko Hajduković usprotivio se zahtjevu za njeno saslušanje pred sudom, na današnjem pripremnom ročištu po tužbi protiv dnevne novine "Dan", zbog serije tekstova u kojoj se sestra Mila Đukanovića pominje u vezi sa aferom "Telekom".

"Smatram nepotrebnim da se u daljem postupku sasluša Kolarević i ostali predloženi svjedoci", rekao je Hajduković. Punomoćnik "Dana", advokat Nebojša Asanović istakao je da u postupku moraju da se sprovedu svi pisani dokazi, ali i da se saslušaju predloženi svjedoci.

"Ako se to ne učini tuženi ne može da dokaže svoje tvrdnje, odnosno da je Dan pisao u javnom interesu, jer državni organi nijesu radili svoj posao", kazao je Asanović. On je ponovio da je "Dan" zbog javnog interesa objavio tekstove, jer postoje indicije da je ona počinila krivično djelo na teret države i poreskih obveznika.

Zastupnik Kolarevićeve, od sutkinje Mirjane Popović tražio je da se u dokaznom postupku, kao dokazi, sprovedu i tekstovi koje je "Dan" objavio i nakon podnošenja tužbe.

"Dan" je podnio kontratužbu protiv Kolarevićeve, tako da je sutkinja Popović odlučila da po tužbi i kontratužbi sprovede jedinstven postupak.

Kolarević u odvojenim tužbama tužila izdavače “Vijesti”, “Dana” i "Monitora" zbog serije tekstova u kojima se povezuje s aferom “Telekom” i zbog pretrpljenih i budućih duševnih bolova traži odštetu od po 100.000 eura.

Odvojenim tužbama su obuhvaćeni tekstovi u “Vijestima” i “Danu”, u kojima se navode izvještaji američkih istražnih organa da je Mađar telekom pri kupovini Telekoma Crne Gore podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona eura. Piše i da je među njima “advokatica sestra tada najvišeg vladinog funkcionera”, kao i da su dvojica zvaničnika iz uprave tadašnje državne kompanije novac deponovali na lične račune u bankama van Crne Gore.

Bonus video: