Kličkova borba sa Povetkinom vrijedi 18 miliona eura!

Mlađem od braće Kličko, 37-godišnjem Vladimiru, pripalo bi 13,5 miliona eura, a Rusu tri puta manje, prenosi njemački “Bild”
85 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Beta AP
Vladimir Kličko, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.04.2013. 20:28h

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko dobio je ponudu za borbu sa Aleksanderom Povetkinom 31. avgusta u Moskvi, vrijednu čak 18 miliona eura!

Ukoliko dođe do dogovora, to će biti najskuplja borba u istoriji boksa, a nadmašiće i legendarni duel iz 1974. godine, kada su Muhamed Ali i Džorž Forman dobili po pet miliona dolara.

Mlađem od braće Kličko, 37-godišnjem Vladimiru, pripalo bi 13,5 miliona eura, a Rusu tri puta manje, prenosi njemački “Bild”.

Prema pojedinim izvorima, finansijer tog spektakla bio bi ruski oligarh Andreja Rabinski, inače potpredsjednik Ruske bokserske federacije.

Kličko godinama odbija borbu sa Povetkinom, a sada je njegov menadžer Bernd Bente rekao da su u taboru ukrajinskog boksera spremni za pregovore.

“Bilo je čudno dobiti ovakvu ponudu. Uzeću je u obzir, ali sam u potpunosti koncentrisan na borbu sa Franćeskom Pjanteom 4. maja”, rekao je Kličko.

Borba između Klička i Povetkina bio bi i dvoboj olimpijskih pobjednika, pošto je Ukrajinac osvojio zlato u Atlanti 1996. godine, a ruski bokser u Atini 2004.

Bonus video: