Dedić (22) i Burzanović (22) osumnjičeni za prebijanje Žižića (72)

Terete se da su 14. marta 2011. fizički napali Mila Žižića (72) i nanijeli mu više povreda u predjelu glave i tijela, a od njega uzeli izvjesnu količinu novca, zlatni i ručni sat
212 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 12:57h

Nikšićka policija podnijela je Višem državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Dejana Dedića (22) i Nenada Burzanovića (22), obojica iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Oni se terete da su 14. marta 2011. fizički napali Mila Žižića (72) u mjesto Broćanac, u Nikšiću, i tom prilikom mu nanijeli više povreda u predjelu glave i tijela, a od njega uzeli izvjesnu količinu novca, zlatni nakit i ručni sat.

U Nikšiću prebijen Milo Žižić (70), policija traga za razbojnicima>>>

Prebijen zbog šake eura>>>

"Policijski službenici PJ Nikšić su tokom višemjesečnih planskih i operativnih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i Forenzičkim centrom u Danilovgradu, prikupili dokaze u odnosu na osumnjičena lica, iz kojih proizilazi da su isti počinili navedeno krivično djelo u saučesništvu sa NN licima za koja se preduzimaju mjere i radnje u cilju njihove identifikacije”, navodi se u saopštenju policije.

Kriminalistička obrada upućuje na osnovanu sumnju da su Dedić i Burzanović u dogovoru sa NN licima, dovezli automobil marke “sitroen”, nepoznatih registarskih oznaka, do mjesta Slano, u okolini Nikšića, gdje su po instrukcijama jednog od NN lica, zapriječili put kojim se, sa svojim kombijem, kretao Žižić.

Nenad Burzanović

"Nakon nailaska na postavljenu prepreku, oštećeni M.Ž. je izašao iz vozila kako bi istu uklonio sa puta. U tom trenutku mu prilaze osumnjičena lica i fizički nasrću na njega, zadajući mu veći broj udaraca u predjelu glave i tijela., a potom imenovanog uz primjenu brutalne fizičke sile vežu i unose u zadnji dio kombi vozila”, saopštili sui z policije.

Dedić i Burzanović su, kako se osnovano sumnja, sjeli u kombi i krenuli put Nikšića, nastavljajući sa primjenom fizičke sile nad Žižićem, koji je cijelo vrijeme bio vezan, kako bi saznali gdje mu se nalazi novac.

"Dolaskom u mjesto Vitalac osumnjičeni zaustavljaju vozilo pored magistralnog puta Trebinje-Nikšić, i primjenjujući fizičku silu u vidu više udaraca u predjelu glave i tijela, od M.Ž. otuđuju novac koji je imenovani imao kod sebe, zlatni nakit kao i ručni sat. Nakon izvršenja krivičnog djela, osumnjičena lica se udaljavaju u nepoznatom pravcu, ostavljajući M.Ž. vezanog u svom vozilu”, navodi se u saopštenju policije.

Dedić i Burzanović su uhapšeni a danas su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici na dalju nadležnost. On im je, nakon saslušanja odredio zadržavanje do privođenja istražnom sudiji višeg suda u Podgorici.

Policija preduzima intezivne mjere na identifikaciji NN lica koji su bili saučesnici Dediću i Burzanoviću.

Galerija

Bonus video: